Sledujte nás

Anglicko

PREMIER LEAGUE 2014/2015 … 13.kolo /sobota/

O 280-tisícovom Sunderlande, prezývanom aj Sparta severu, len dve zaujímavosti – môžete tu počuť unikátnu odrodu angličtiny s akcentom zvaným Mackem, často chybne považovaným za známejší Geordie dialekt, a kráska ďalekého severu sa neskromne pýši aj jedným, v celom meste jediným profesionálnym športovým klubom. Hra hier sa tu kope na Štadióne Svetla. 13.kolo, priatelia.

SUNDERLAND – CHELSEA

Domáce Black Cats, 14.miesto tabuľky, králi premierligových remíz, po 12-ich kolách v počte päť. Tréner Gustavo Poyet, dumný zázračník, čo už v minulej sezóne dokázal zbiť hrobára i lopatu, vpredu Fletcher, taký trošku futbalový pumpkin pie, lebo každý nemôže byť hneď Aguero. Pruhovaní dnes jasný underdog pri kurze 9.8, pokiaľ veríte Exuperymu, potom odvaha nie je v slovách, lež vo voľbe – na vypredanom 48-tisícovom Stadium of Light skúšajú tipérski kamikadze za viac ako 5 eur. Neskúšajte k nim patriť.

Postrach po anglicky na sedem – Chelsea. Dominujúci líder ligy, šesť bodov pred tým druhým v slede, v sezóne nateraz neporazený čoby v jedinej súťaži. Priemer modrých 2.5 gólu na zápas, či 83%-ná úspešnosť vyhraných súbojov v top flight klincujú psychiku súpera už v šatni, kto videl Mourinhovu ligomajstrovú devastačku SchalK.O nula-veľa, ľutoval, že nevsadil na Blues 8-krát viac. Hra na jeden dotyk, mentalita víťaza, permanentný esprit, sebavedomie Dospivu na Mt. Blancu. Neveril som, že Fabregas bude ešte niekedy schopný hrať to, čo prezentuje v tíme zo Stamfordského mosta, vo futbalovom svete nenájdete tím, ktorý by Diegovi Costovi pasoval viac. Hazardovi pripnite rejsingové fišerky a vyhrá olympiádu, o Courtoisovi tu bolo jambicko-obkročne minule. A Matic je Magic. Keby hral, poviem že Mourinho je jednoducho v životnej forme.

Každý sa raz dočká svojho premožiteľa, keď sa to podarí Poyetovi a jeho Cats doma práve dnes, postavia všetkým v onej Sparte severu sochu. PS: A mne hrob. Lebo Chelsea dnes za majland.

LIVERPOOL – STOKE

Liverpool je bez Sturridgea a Suareza /“ŽujArež“, Mr.Cool-libár tos teda zabél/ kompletne iné mužstvo, potvrdená alfa omega, indiánske Howgh. Kurz 1.73 na Reds z kategórie milosrdných. Brendan, now or never.

Stoke má o bod viac než jej dnešný súper, a na Anfield Road bude určite tým odpočinutejším tímom, keďže v Lige majstrov nemusel kopať bolestnú remízu 2:2 proti Ludogorcu. Pri skvelom 5.5 to treba na Hrnčiarov určite skúsiť, pokiaľ nevyrobí Shawcross červenú, Hrnčiari neprehrajú. Value for money, pri akomkoľvek vedení hostí InPlay ukončiť stávku v istom pluse. Tí smelší nie.
Stoke neprehrá, Liverpool nevyhrá. 

WEST HAM – NEWCASTLE

V Upton Parku na východe Londýna boj šiesteho s piatym, preklínaný Alan Pardew v kresle hosťujúcich Magpies sa piatimi výhrami v rade zázračne vrátil zo všetkých pekiel, kam ho ešte prednedávnom posielalo celé 300-tisícové mesto. Jediný inkasovaný gól v spomínanom počte duelov, znovuzrodenie Strák, futbaloví bohémovia Cissé, Pérez, Aarons.

Domáci Hammers idú doma presvedčivo, tri výhry zo štyroch duelov tešia všetkých, čo zažili „Blowing Bubbles“ naživo. Dnes Kladivári nedovolia Strakám kradnúť za tri. Lay Newcastle /nevýhra Newcastle/ za desať.

Vo výhru treba vždy veriť, bo ako vravia „mackemáci“ v Sunderlande – „Wuh knew wed win“.

 
Dotipovania zajtra, amigos.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko