Sledujte nás

Anglicko

Quo vadis, Daniel Sturridge?

Ak strelíte v úvode kariéry desať gólov v 15-ich stretnutiach, potom 21 ďalších v nasledujúcich 29-ich a získate i titul najrýchlejšieho futbalistu, ktorý od r.1890 dosiahne v drese špičkového svetového klubu métu tridsiatich gólov, ste útočný talent. Bez rýchlosti je vám tento ale stopercentne nanič.

Za nadmernú „frišnosť“ sa platí aj za volantom, Daniel Sturridge však tú svoju biologickú a vrodenú odpykáva jedným zranením v každom 4.6-tom zápase za liverpoolskych Reds. Po odchode Suareza v závere sezóny 2013/14 sa čierny mustang z Birminghamu stáva hlavným bijcom hrotu Merseysiders, odohrá ale skrz nespočetné zranenia /za 2 kalendárne roky v FC Liverpool stehno, lýtko, členok, hamstring a naposledy i bok/ iba 11 duelov v tejto sezóne Premier League. Na mieru ušité posilňujúce cviky, dôsledná rehabilitácia, či liečba v Bostone pod dozorom svetových fyzioterapeutov vedela pomôcť, obsedantnú myšlienku, že žiaden zázračník na planéte vám zatiaľ nedokáže dilítovať vašu genetickú náchylnosť k zraneniam však nedostanete z hlavy len tak.

Čo už si budeme nahovárať, slávny športovec je vždy exkluzívny tovar, 150 tisíc libier za týždeň v živote neuvidí nik z nás za 103 životov. Šport je však biznis o chladnej kalkulácii, kde si daň za časté zranenia v 25-ich rokoch čoskoro vypýta svoje výkupné. V Danielovom prípade otázkou jest, či už proces nezačal. Niektorí experti tvrdia, že Sturridge síce málo, no predsa len stratil zo svojej explozivity, a že je načase, aby manažment z Anfield Road zvažoval tri klinické možnosti. Môže dúfať, že Daniel ostane fit, môže kúpiť nového targetmana alebo môže nechať Daniela dokaličiť si zatiaľ nepotrhané menisky radšej v inom klube.

Zajtra nastúpi DíEs 15 s ako tak doliečeným bedrom v šlágri Premier League proti Arsenalu. Koľko striekačiek bude mať v žile nebude vedieť ani on sám, jeho najväčším triumfom bude zajtra na Emirates dohrať. A to ukáže už najbližších pár hodín.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko