Sledujte nás

Hokej

Kopitarovci nás skoro nakopali do…

Keď som po prvých troch zápasoch čítal športové blogy, resp. slovenské noviny, rozbolela ma hlava. Kam sme sa to posunuli? Po víťazstvách s čajíkmi tohto šampionátu si zatvárame oči/uši pred praskajúcim ľadom pod našimi nohami.

Určite sú aj pozitíva v našej hre, a síce, že sme trikrát obrátili zápas, čo dokazuje psychickú silu našich hráčov. Ľad pod našimi nohami nás udrží a neprepadneme sa do B-čka, ale chcel by som upriamiť pozornosť na pár ťažších tém a pripraviť Slováka na ľadovú vodu.

  1. Na MS už nie je slabý súper. Naozaj? Kanada – Nemecko 10:0. My nie sme Kanada! Ja viem. No aj tak vidím siedmich hráčov z NHL, resp. piatich proti Dánom, kde oni nemali ani jedného. Bielorusi dvoch bývalých (Kosticyn) a včera jeden (Anže).
  2. Včerajší zápas ukázal, ako nám chýba center. Naozaj? To sme si všimli až včera? Ja som to videl už s Dánskom, keď sme vyhrali 40% vhadzovaní. Opakujem, čajíky šampionátu sú lepšie na vhadzovaniach.
  3. Tri zápasy – tri brankárske hviezdy. No keď už toto nie je problém, tak sa teším na zápas s Fínskom, kde bude chytať Rinne (ak radšej nepustia dvojku rozchytať sa).
  4. Presilovky/oslabovky. Včera nás zachránili rozhodcovia, ktorí v tretej tretine zapískali niekoľko zákrokov tak, že keby zapískali naopak, nikto im nič nemôže povedať. Nevieme si rýchlo nahrávať puk a strieľať z prvej (výnimka prvý Meszarošov gól, tak by to malo byť). V oslabovke sme tiež pasívnejší ako súper.

Kto je vinný?

V každom športe, keď hráš proti niekomu, kto má lepších hráčov, jediná možnosť ho poraziť je stratégia alebo dúfať, že podcenia. Samozrejme je tam ešte šťastíčko. My sme súperov určite nepodcenili a vidíme, že hráči makajú, ako to len ide. Čiže…. tréneri. Ak nevieme využiť potenciál nášho tímu, kde aj Lušňák hrá dosť decentne, tak je to na trénerovo triko. Na ich obhajobu aspoň to, že posadili Kopeckého pre zlé výkony a naozaj sa snažia, dúfajme teda, že v našich formáciách bude dobrá chémia.

História vraj pozná iba víťazov, povedal Babcock po víťazstve s Lotyšskom v Sochi, no ja nikdy nezabudnem na to, ako sa Kanada išla pocikať z toho, že dala Lotyšsku na 2:1.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej