Sledujte nás

Komerčné články

Zostava tímu Sky na Tour de France naberá svoju podobu

Kompletná zostava tímu Sky zúčastniaca sa na nadchádzajúcej Tour de France síce ešte nebude oficiálne vyhlásená až do skončenia Critérium de Dauphiné, Okolo Švajčiarska a Okolo Slovinska, riaditeľ tímu Dave Brailsford má už však v hlave pomerne jasno (a možnože i na papieri). Aj bez oficiálneho zoznamu je ale možné vydedukovať zopár určitých mien.

Prvým z nich je Chris Froome, ktorý bude neprekvapivo lídrom tímu aj tentokrát. Cyklistov pokus o znovuzískanie raz vyhraného titulu Tour de France minulý rok stroskotal na pádoch a zraneniach. Čo sa týka kolízií, na tomto ročníku to snáď bude lepšie. Postarať by sa o to mal aj Richie Porte. Sám Porte okúsil zranenia na vlastnej koži na prvých z veľkých pretekov sezóny, Giro d’Italia, a momentálne je už späť na bicykli plne pripravený šliapnuť do pedálov.

Neurčitými menami sú na druhej strane Leopold Konig a Sergio Henao. Obaja cyklisti sa stále dávajú do poriadku zo zranení a ich účasť bude závisieť na miere zotavenia. 

Jadro tímu a  zostávajúce voľné pozície

Slová samotného Brailsforda naznačili, že jadro tímu je viac menej jasné a pracuje sa hlavne na jeho okrajovej časti. Tá sa bude vedieť dať dohromady až po skončení vymenovaných pretekov. V súčasnosti je v tíme už iba zopár voľných miest, a to najmä pozície vrchárov a domestikov. Možní uchádzači sa preto budú musieť na práve prebiehajúcich pretekoch riadne posnažiť.

Cyklistika Sky - BROsport.sk (SITA)

Každoročné výzvy pri výbere

Keďže každý rok je situácia ohľadom voľby cyklistov odlišná, rôznorodé sú aj výzvy, ktorým musí tréner pri výbere čeliť. Pred dvanástimi mesiacmi sa musel napríklad vysporiadať s Bradleym Wigginsom. Jeho objavenie sa v interview pre BBC porušilo tímové pravidlá a jazdec si počas celého júla takmer nesadol na bicykel. Jeho miesto na Tour de France tak musel zákonite vyplniť niekto iný.

Ďalším príkladom komplikácií je napríklad aj minuloročné zranenie Sergia Henaoa na Okolo Švajčiarska. To spolu s pádmi Chrisa Frooma v skorých fázach Tour de France rapídne zmenilo tímové plány a stratégia sa musela prispôsobiť okolnostiam. A presne o tom to je – o neustálom vylaďovaní.

Prekvapením roku by sa dal v tíme Sky menovať Ian Boswell. Boswell previedol na čerstvo skončených pretekoch Critérium de Dauphiné výborný výkon a jeho šance na uchmatnutie vrchárskej pozície v Tour de France zostave sú celkom reálne (a to i napriek tomu, že za opaskom nemá žiadne skúsenosti z veľkých Tour pretekov).  Možným scenárom je však aj jeho odpočívanie v júli a namiesto toho účasť na septembrovej Vuelte.

Tak či onak, oficiálna zostava bude zverejnená už onedlho a stane sa jasné, komu sa podarilo prepracovať sa medzi Tour de France Sky elitu. Aktuálne výsledky Chrisa Frooma (dostupné aj na https://www.bet365.com/news/sk/betting/cyklistika) na Critérium de Dauphiné naznačujú, že s jeho formou to zatiaľ vyzerá celkom sľubne. Ak to bude pokračovať aj naďalej, tak sa máme budúci mesiac na Tour de France na čo tešiť.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Komerčné články