Sledujte nás

Komerčné články

Prehľad NHL sezóny 2021-22

NHL: Edmonton Oilers - Vancouver Canuck
Foto: SITA/Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP

V týchto dňoch štartuje ďalšia NHL sezóna 2021-22 a nebudú v nej chýbať ani reprezentanti slovenského hokeja. Pre niektorých to bude prvá sezóna, pre iných už v poradí dvadsiata štvrtá! Tohtoročná letná pauza bola navyše špecifická v tom, že niekoľko známych mien zmenilo klub pôsobenia. Nová sezóna NHL ponúkne plnohodnotnú porciu 82 duelov v základnej časti. To predstavuje výraznejšiu možnosť zažiariť – a zároveň vyššie nároky na vyrovnanosť výkonov.

Slovenské mená v NHL

Na súpiskách klubov NHL pred štartom sezóny 2021-22 ostalo spolu deväť slovenských hráčov. Poniektorí, ako útočník Richard Pánik z New York Islanders, vypadli pri posledných škrtoch v závere prípravných kempov. Iní prekvapujúco ostali, aktuálne je stále medzi nimi aj Roman Durný v Anaheim Ducks. Erik Černák bol dva roky po sebe podstatným prvkom šampiónskych tímov Tampa Bay Lightning. Obranca z Košíc štartuje svoju tretiu kompletnú sezónu v NHL. Do tej úvodnej naskočil až v jej priebehu, takže zatiaľ nič iné ako celý ročník zakončený titulom nepozná. Čo by za to iní hráči dali. 

Z najvýkonnejšieho hráča Montreal Canadiens sa behom tohtoročného play off stal náhradník, takže nastal čas na zmenu. Tomáš Tatar začal nový záväzok v New Jersey Devils, kde by sa mal stať zbehlým hlasom v kabíne plnej perspektívnych debutantov. Vo veku 30 rokov bude najskúsenejším útočníkom tímu. Devils sú preňho štvrtou zámorskou zastávkou. Svojská situácia zavládla v New Jersey Devils, ktorí majú v začiatku sezóny na zozname až troch slovenských hokejistov. Tomáš Tatar by sa mal začleniť medzi favoritov ofenzívy, Marián Studenič k mladým perspektívam a ráta sa aj s obrancom Christiánom Jarošom.

Najstarší hráč v lige Zdeno Chára mal uplynulú sezónu stále miesto v kádri Washington Capitals, stal sa podstatným hráčom v oslabení a bol jeden z najvyťaženejších hráčov v celom tíme. Momentálne sa ako štyridsaťštyriročný vracia do New York Islanders. Presne po dvoch dekádach bude nastupovať za klub, ktorý ho draftoval a v ktorom naštartoval svoju hviezdnu kariéru.   

Sobotné a nedeľné priame prenosy NHL

NHL spolu s medzinárodnými vysielacími partnermi v tejto sezóne v Európe navýšia počet priamych prenosov počas hlavného vysielacieho času. Sobotná NHL a Nedeľná NHL (v minulosti NHL európsky zápas týždňa) prinesú fanúšikom 36 zápasov vo viac ako 30 štátoch po celom európskom kontinente. Tento plán bol predstavený v roku 2018, aby sa hviezdy NHL objavili vo svojich domovských oblastiach v hlavnom vysielacom čase. Televízna sezóna začne duelom Arizona Coyotes a Buffalo Sabres už túto sobotu 16. októbra. NHL má momentálne 16 vysielacích partnerov a platforiem, ktorí obohacujú osobité prenosy ako o predzápasové tak aj pozápasové štúdiá. Informačné kanály a platformy NHL vytvorené špeciálne pre európskych divákov spoločností SAP pomáhajú vylepšiť športový zážitok zo sledovania.  

Blížiaca sa olympiáda v Číne

Po ôsmich rokoch od olympiády v Soči sa odhodlala NHL opäť zúčastniť nadchádzajúcich olympijských hier. Do Pekingu sa chystá kompletná NHL elita, čo dosvedčilo aj počiatočné publikované trio z každej účastníckej krajiny. Kanaďania kalkulujú so Sidneym Crosbym i Connorom McDavidom, Američania s Austonom Matthewsom a Patrickom Kaneom, Rusi vyšlú do boja Alexa Ovečkina a Nikitu Kučerova, Slováci Erika Černáka a Česi Davida Pastrňáka. V Číne sa vo februári stretnú iba tí najlepší z najlepších, aby predstavili vynikajúci hokej 21. storočia.

Vyberte si z  bohatej kurzovej ponuky na zápasy

Kolotoč najprestížnejšej hokejovej ligy na svete sa opäť rozbieha aj v stávkových kanceláriách. Po vlaňajšej zredukovanej základnej časti odohrá v tohtoročnej sezóne každý tím už klasických 82 zápasov. Takisto sa vracia aj osvedčené rozdelenie divízií. Najväčším prekvapením je však vstup nového tímu do NHL – Seattle Kraken. Bookmakeri spoločnosti Fortuna vypísali mnoho pozoruhodných stávkových možností s lákavou kurzovou ponukou. Okrem základných zápasových stávok vyskúšajte aj dlhodobejšie stávky na víťaza základnej časti, víťazov jednotlivých divízií, najlepšieho strelca základnej časti, najproduktívnejšieho hráča základnej časti alebo kto postúpi do play-off. Stačí si len zvoliť tú správnu príležitosť a staviť si na svojho favorita! Stanley Cup opäť obhajuje Tampa Bay Lightning, ktorá začiatkom júla vyhrala pohár druhýkrát po sebe. K hlavným favoritom bude patriť aj tento rok. Na jej víťazstvo je vypísaný kurz 8.00. Nižší má už len Colorado – 6.50. Do širšieho okruhu favoritov patria aj Vegas (8.50), Boston (15.00) či NY Islanders (16.00).

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Komerčné články