Sledujte nás

Anglicko

Prestupové leto Manchestru United alebo jeden musí z kola von…

Vo svete futbalu je prestupové obdobie v plnom prúde ,a tak sa poďme pozrieť, ako si zatiaľ v prestupových vodách počínajú v ManUnited na čele s chlapíkom, ktorý má všetky transfery na starosti, Edom Woodwardom.

Príchody

Prvou posilou United po otvorení letného “transfer window” bol mladý, 21-ročný holandský krídelník Memphis Depay, ktorého United kúpili za 19,25 milióna libier z PSV Eindhoven. V uplynulom ročníku holandskej Eredivisie sa stal najlepším strelcom súťaže s 22-ma gólmi. Od tejto veľkej nádeje európskeho futbalu sa očakáva hlavne oživenie krídelnej hry, ktorá zdobila United najmä počas pôsobenia legendárneho kormidelníka Sira Alexa Fergusona. Na minuločných majstrovstvách sveta v Brazílii doprial súčasný tréner MU Louis van Gaal, vtedy ešte ako tréner “Oranje”, Memphisovi jeho debut na svetovom šampionáte, kde sa hneď pri svojom premiérovom štarte gólovo presadil a stal sa tak historicky najmladším strelcom Holandska na majstrovstvách sveta. Uvidíme, ako sa Depayovi podarí vysporiadať sa s očakávaniami, ktoré sú na neho kladené, ale jeho obrovský talent a v neposlednom rade aj schopnosť LVG pracovať s mladými hráčmi sú viac ako dobrým predpokladom na to, aby sa Memphis stal jedným z najlepších na svete. Ďalšou posilou bol taliansky obranca Matteo Darmian, ktorý do United zamieril z talianskej Serie A, konkrétne z Torino F.C. za 12,60 milióna libier. Zmluva znie na 4 roky. Tento 25-ročný defenzívny univerzál prichádza primárne na post pravého obrancu, kde v minulom ročníku EPL musel, namiesto večne zraneného Rafaela, suplovať krídelník Antonio Valencia. Jeho najväčšou devízou je schopnosť hrať oboma nohami a hlavne univerzálnosť, vďaka ktorej môže hrať či už na pravej, alebo na ľavej strane obrany. Ďalšou posilou záložnej rady United sa stal skúsený, 30-ročný stredopoliar Bastian Schweinsteiger, ktorý si to do Manchestru namieril po 17-tich rokoch strávených v mníchovskom Bayerne. Nemci zaňho zinkasovali odstupné vo výške 12,60 milióna libier. Jeho prestupu som sa trocha podrobnejšie venoval v článku “Willkommen Basti!“. Zatiaľ poslednou posilou sa stal francúzsky stredopoliar Morgan Schneiderlin, ktorý sa do United porúča od “Svätcov” zo Southamptonu. Tento 25-ročný defenzívny záložník prichádza do Manchestru ako potenciálna náhrada za pomaly starnúceho dispečera stredu poľa Michaela Carricka, ktorý v júli oslávi už svoje 34. narodeniny, a tak sa vedenie muselo poobzerať po jeho nasledovníkovi. “Diablom” sa upísal na 4 roky a prestupová suma je rovných 24,50 milióna libier.

Odchody

Odchodov bolo od začiatku prestupového obdobia už pomerne dosť, a preto spomeniem najmä tie, ktoré sa týkali hráčov užšieho kádra a Toma Cleverleyho. Pamätáte si ešte Toma? Hej, to je presne ten, ktorý prirovnal svoju hru k tzv. španielskemu štýlu hry, ktorý praktizuje Barcelona, akurát na ostrovoch tomu nikto nerozumie. Po hosťovaní v Aston Ville mu skončila v United zmluva, a tak “zadara” prestúpil do Evertonu. Ďalšie známe meno, ktoré opustilo Manchester, je portugalské krídlo Nani. Po celosezónnom hosťovaní v Sportingu Lisabon a rovných 8-mich rokoch v klube si to tento, zraneniami sužovaný loptový virtuóz namieril do istanbulského Fenerbahce. Veľká škoda jeho častých maródiek, ktoré boli hlavnou príčinou toho, že nedokázal naplniť svoj veľký potenciál. Spomínať budem najmä na jeho záblesky geniality pri“autovej“ čiare a hlavne góly do siete Arsenalu. A nakoniec chlapík, ktorý prakticky “vystrieľal“ pre United rekordný, a zatiaľ aj posledný 20. titul šampióna Premier League, Robin van Persie. Po 3-och rokoch strávených v United, počas ktorých zaznamenal v 86-tich ligových zápasoch 48 gólov, sa tento holandský bombardér porúča za svojím bývalým a zároveň budúcim spoluhráčom Nanim do tureckého Fenerbahce Istanbul. Vďaka za všetko, Robin!

Momentálne sa mužstvo nachádza na turné v USA, kde sa v rámci prípravy na nadchádzajúcu sezónu zúčastní International Champions Cupu, na ktorom sa stretne aj s klubmi ako PSG či FC Barcelona. O tom a aj o ďalších novostiach z kuchyne ManUnited Vás budem priebežne informovať. Dočítania, diabli!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Anglicko