Sledujte nás

Anglicko

ManUnited na turné v USA časť prvá

V sobotu ráno o 5:00 nášho času odohrali United v Seattli svoj prvý prípravný zápas v rámci International Champions Cupu proti mexickému celku Club América. Necelý 50-tisícový dav na štadióne videl vcelku zaujímavý zápas a víťazstvo MU 1:0. Tu je zopár mojich postrehov na výkon mužstva a niektorých jednotlivcov.

Do prvého polčasu vstúpili United v tejto zostave: Johnstone, Darmian, Jones, Blind, Shaw, Carrick, Schneiderlin, Young, Mata, Depay, Rooney a rozostavení 4-4-2. Výkon prvopolčasovej zostavy veľmi neohromil, ale na druhej strane ani nesklamal, vzhľadom na to, že išlo o prvý zápas v príprave, väčšina hráčov hrala prvýkrát spolu a niektorí hráči ani nehrali na svojich primárnych postoch. United mali viac z hry a okrem gólu, ktorý padol už v 5. minúte, si “Devils” vypracovali aj viacero pekných príležitostí. Z jednotlivcov sa mi najviac pozdávali výkony mladého brankára Johnstonea, Schneiderlina, Younga a Depaya. Johnstone mal viacero pekných zákrokov a asi okrem dvoch menej podarených odkopov odohral naozaj vydarený polčas. Schneiderlin bol strelcom jediného gólu United, keď sa hlavou presadil po Matovom centri z pravej strany. Jeho hra mala “oči”, nekazil a s loptou sa snažil stále niečo vymyslieť a tak už teraz ukazuje, že v priebehu sezóny by mal byť platnou súčasťou kádra. Ďalší pán na holenie je Ashley Young. To, čo LVG dokázal s Youngom je priam neuveriteľné, ale tento anglický reprezentant opäť predvádza hru, ktorá ho zdobila ešte počas jeho pôsobenia v Aston Ville. A nakoniec ostal Depay. Kto by náhodou nevedel, to je ten, ktorý nosí číslo 9 a na chrbte má napísané Memphis. Na jeho hru sa mi naozaj dobre pozeralo a hoci nastúpil v útoku a nie na svojej preferovanej pozícii, t.j. na ľavej strane zálohy, predviedol slušný výkon. Spolupráca medzi ním a Rooneym vyzerá naozaj sľubne a ako by povedal Laco B., jeho diagonálno-vertikálne prihrávky za obranu súpera boli naozaj oku lahodiace.

Do druhého polčasu postavil LVG takúto zostavu: Lindegaard, McNair, Smalling, Evans, Blackett, Schweinsteiger, Herrera, Lingard, Wilson, Pereira, Januzaj. Rozostavenie ostalo nezmenené, čiže 4-4-2. Výkon tejto 11-tky sa mi pozdával o poznanie viac, azda to bolo spôsobené tým, že sa chceli mladí hráči ukázať v čo najlepšom svetle, ale futbal z ich strany ma naozaj bavil. Z jednotlivcov by som vyzdvihol najmä výkony Herreru, Lingarda, Januzaja a mladého Pereiru, ktorý ma naozaj milo prekvapil. Bastiho musím bohužiaľ vynechať, nakoľko dosť kazil, ale spolu s Herrerom si stred poľa ustrážili naozaj vzorne. Na pravej strane sa mi páčil výkon Jesseho Lingarda, ale jeho zranenie kolena hneď v úvode uplynulej sezóny EPL ho bohužiaľ zrejme stálo šancu naplno sa v United presadiť. Januzaj čo to aj pokazil, ale ukázal, prečo v neho na Old Trafford stále vkladajú veľkú dôveru do budúcna. No a výkon iba 19-ročného Andreasa Pereiru ma doslova dvihol z kresla. Zdravá drzosť v jeho hre, technika, myšlienka a hlavne chcenie stále niečo s loptou vymyslieť namiesto bezduchého prihrávania najbližšie stojacemu obrancovi mu u mňa vyniesli ocenenie hráča zápasu, aj keď tým sa oficiálne stal Morgan Schneiderlin. Už teraz sa teším, kedy uvidím Pereiru opäť v akcii, ale pokiaľ by mu takéto výkony ostali počas celej prípravy verím, že by mu LVG dal v novej sezóne viac šancí ukázať sa aj v ligových zápasoch.

Najbližšie sa zverenci LVG stretnú 22.7.2015 o 5:00 nášho času v San Jose s mužstvom San Jose Earthquakes. Samozrejme aj z tohto zápasu vám prinesiem kratší report a svoj pohľad na predvedenú hru. Dovtedy dočítania, diabli!

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko