Sledujte nás

Komerčné články

Pár zaujímavostí zo sveta mužského tenisu

Tenis patrí ku vznešeným športom a jeho história je veľmi bohatá a pestrá. Postupne sa vyvíjal až do dnešnej formy a v súčasnosti sa radí medzi obľúbené športové aktivity, či už aktívne alebo len divácky. Spolu sa teraz pozrieme na niekoľkých pánov tenistov, ale z trošku iného uhla pohľadu.

Roger Federer

Tak napríklad tenisová kariéra Rogera Federera sa začala veľmi zaujímavo. Narodil sa vo Švajčiarsku otcovi švajčiarskeho pôvodu, no mame Juhoafričanke. Od detstva si stál za svojím a keď mal šestnásť, rozhodol sa skončiť školu a naplno sa začal venovať tenisu. Popritom sa perfektne naučil rozprávať tromi jazykmi: anglicky, francúzsky a nemecky.

Rafael Nadal

Rafael Nadal je zase z iného cesta. Dalo by sa povedať, že mimo kurtu je veľmi domácky typ. Veľmi rád trávi čas doma so svojou rodinou v rodnom meste Manacor. Rovnako tam obľubuje rybárčenie a užíva si voľný čas v tomto meste. Je fanúšikom Realu Madrid a rád hrá futsal. A neverili by ste, ale s jeho priateľmi, pričom sa niekedy ukážu aj Juan Monaco a David Ferrer, si rád zahrá aj Playstation. Asi jeho posledným koníčkom je poker. Pri jednej charitatívnej akcii sa mu podarilo poraziť brazílskeho miláčika Ronalda, čo Nadal považuje sa mimoriadny úspech mimo tenisového kurtu.

Novak Djokovič

Srbský tenista, Novak Djoković, je zase známy pre svoj špecifický humor. Stále viac a viac pribúda videí na YouTube, v ktorých napodobňuje svojich kolegov tenistov. A popritom, že má zmysel pre vtip a zábavu, je aj veľmi sentimentálny. Priznal sa, že v jeho povahe je hlboko zakorenený cit pre romantiku a svoju partnerku Jelenu veľmi miluje.  

David Ferrer

David Ferrer, pôvodom z pobrežného mesta Javea v Španielsku, zase vášnivo obľubuje literatúru. Medzi jeho top autorov patrí Arturo Perez-Reverte, pričom si však nevie vybrať obľúbenú knihu od tohto spisovateľa. Mnohí možno nevedia, ale jeho tenisová kariéra nebola jednoduchá. Na začiatku pre slabé výsledky prerušil na nejaký čas hranie tenisu a musel pracovať hocijako, len aby sa uživil. Až po tejto skúsenosti sa vrátil na kurt, kde podáva skvelé výkony.

2 - BROsport.sk

Andy Murray

A viete, čo si Andy Murray vždy nosí všade so sebou? Svoj iPod. Tento škótsky tenista je veľkým nadšencom hudby a rád si dopraje kvalitné prehrávacie prostriedky, aby si mohol vychutnať svojich obľúbených interpretov, medzi ktorých patria napr. Black Eyed Peas, 50 Cent alebo Eminem.

Kto by to bol povedal o týchto tenisových esách, však? Na druhej strane ale môžeme byť spokojný, lebo vidíme, že aj oni sú len obyčajní ľudia, ktorí sa radi venujú svojim koníčkom alebo rodine, nakoľko im to ich kariéra dovoľuje. Preto aj tipovanie výsledkov tenisových zápasov môže byť aj o tom, že si pozrieme, čo ten ktorý hráč prežíva mimo kurtu.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Komerčné články