Sledujte nás

Futbal

Memoriál Robka Baču

Ako už býva zvykom vo vianočnom období, aj tento rok sa opäť raz konal maratón niečoho, čo sa malo podobať na futbal. Študenti, pracujúci, spolupracovníci, externisti, ale hlavne všetci, čo majú niečo spoločné s maturitným ročníkom #GLS2013 sa na Pištu v kalendári stretli na preslávenej palubovke bardejovského Gymnázia Leonarda Stöckela aby si s plnými žalúdkami a niektorí aj s plnými trenkami zmerali svoje sily v najpopulárnejšej hre na svete aj na Slovensku. #slovenskáhádzaná

Tento rok bolo toto stretnutie iné oproti minulým. V júli sme stratili nášho kamaráta a veľmi dobrého človeka Róberta Baču, po ktorom bol tento rok pomenovaný turnaj a na ktorého počesť si víťaz odniesol do svojej vitríny pohár z Memoriálu Robka Baču. Organizátori z celej Európy zaznamenali rekordnú účasť, keď sa na palubovke okrem domáceho výberu OldBoys GLS predstavilo všetkých päť maturitných tried a takto nadupanú ekipu ešte doplnil nováčik výberu bažantov s visačkou YoungBoys.

Jedno z futbalových klišé vraví, že útok vyhráva zápasy ale obrana vyhráva turnaje. Avšak na palubovke GLS rozhoduje pověstné české štestíčko, niekedy futbalový um, najviac však rum a potom je tu faktor Jany Bodák. Z víťazstva sa tento rok tešili veteráni z domáceho tímu OldBoys GLS pred výberom 4.E, ktorej paradoxne pomohli absencie ofenzívnych megahviezd, najmä najdrahšieho hráča z Harhaja. Na bronzový stupeň sa dostali rusnaci zo 4.C, ktorí tento rok zaznamenali vôbec prvú prehru v histórii na turnajoch a tak neobhájili víťazstvo spred roka. Hlavnú príčinu je treba hľadať v Zborove, kde sa stratil pražský exbrňak a chlapcom v rozhodujúcich momentoch chýbali výpary. Hoci tých bolo po Vianociach aj tak hojne. Nepopulárnu zemiakovú medailu brali borci zo 4.D, ktorí nazbierali na tomto podujatí viac bodov ako za všetky školské turnaje v predchádzajúcich siedmich rokoch. Po nich na 5. mieste nasledoval výber 4.A, ktorý mal vo svojej podstate len jedného člena triedy, i keď na to sa už história pýtať nebude, možno len ak fanúšikovia Liverpoolu. Na predposlednej priečke skončil výber 4.B, ktorý pred turnajom preukazoval najväčšiu kvalitu na oboch stranách ihriska, avšak výkonnostne sklamal. Poslednú priečku obsadil výber mladých pušiek z YoungBoys, ktorí zaplatili nováčikovskú daň a preto všetci do jedného museli po turnaji na tlačovej besede hľadať pokoru.

Memoriál 2 - BROsport.sk

Turnaj na GLS otváral pod záštitou BroSport Števo Biroš a patrónom turnaja, ktorý sa postaral o úvodný výkop bol otec nášho kamaráta pán Ján Bačo. Neprítomní novinári rozhodli, že cenu MVP za najužitočnejšieho hráča celého turnaja si prevezme legendárny, nestarnúci, so zlatom v krku a dynamitom v pravačke hrajúci Jany Bodák.

Ani tento rok sa turnaj nezaobišiel bez tlačovej konferencie, ktorá tak ako aj po minulé roky, aj tentokrát dopadla nadmieru úspešne. Ďakujeme všetkým zúčastneným a verím, že budúci rok vo vianočnom období sa opäť raz stretneme a zaspomíname si na Robka.

Konečné umiestnenie:

Tabuľka

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal