Sledujte nás

Turistika

Otvorenie skialpovej sezóny: Lomnické sedlo 4.11.2017

Po informáciách od známych o snehových podmienkach v Tatrách nemôžeme zaháľať a ideme zistiť aká je realita. V zložení Ľubo a ja nasadáme ráno do auta a hor sa do hôr.

Cieľ sme si nestanovili, uvidíme ako to bude vyzerať. Premýšľal som nad Chatou pod Rysmi, prípadne nejakým iným cieľom v tejto doline, pretože začiatok túry je dostatočne vysoko a teda odpadla by nutnosť nosiť lyže na batohu.

No keď sme zdola zbadali ako vyzerá sedlo, chtiac – nechtiac padlo rozhodnutie. Nie je to moja obľúbená trasa, ale v prípade horších snehových podmienok je to dobrá voľba. V stredu sa chalanom podarilo zlyžovať až k autu, dnes je realita trochu iná.

Lyže smerujú na batoh a pomalým tempom vyrážame po zjazdovke. Obúvame tesne za Štartom a ďalej už ideme na lyžiach. Zdola ešte kde tu šutre, ale od Skalnatého vyššie je to jedna báseň. Kompletne vysnežené sedlo, povrch snehu ideálny. Poniektorí to skúšajú ešte vyššie, ale na Lomničák to s lyžami dnes nedal nik. Smerom dole to pustilo po Čučoriedky, ďalej to nemalo význam. Lyže opäť putujú na batoh a za ½ h. sme dole. Pri aute ešte kontrola sklznice, všetko v poriadku, bez škrabancov. Na 4.11. super!

Lomnické sedlo - BROsport.sk

Nech sa páči, krátke video z krásneho zážitku – Lomnické sedlo 2017 – BROsport.sk

Autor: Peter Sidorják

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Turistika