Sledujte nás

Anglicko

Ako VAR Everton zachránil

Merseyside derby dnes malo všetko – kontroverzné rozhodnutia VAR, červenú kartu aj góly.

Everton - Liverpool Merseyside derby

V Goodison Parku sa dnes odohralo ďalšie dejstvo Merseyside derby s poradovým číslom 237. Stewovi síce dokonale vyšiel jeho tip z analýzy, po záverečnom hvizde však mohlo byť všetko úplne inak.

Hneď na začiatku zápasu za stavu 0:1 pre The Reds v približne 10. minúte poslal brankár Toffees Pickford k zemi van Dijka a každý vedel, čo by malo nasledovať – červené ohodnotenie a penalta. K počudovaniu však VAR rozhodol inak – pazucha van Dijka bola v ofsajdovom postavenú, a tak sa v podstate likvidačný faul ani nestal. Zaujímavosťou je ale napríklad aj to, že minulú sezónu by toto postavenie za ofsajd považované nebolo.

Virgil van Dijk offside proti Evertonu

Zranený VVD odkráčal z trávnika, kde ho v zostave nahradil Gomez. Ak vám z ihriska odíde na začiatku zápasu zranený pilier obrany, je to strata a bolo to citeľné aj na hre Liverpoolu. Tá bola od toho momentu o čosi opatrnejšia a v obrane nie tak presvedčivá ako sme zvyknutí.

Druhý moment, kedy sa o slovo prihlásil systém VAR, prišiel v nadstavenom čase druhého polčasu. Liverpool sa tentokrát dokonca tešil z víťazného gólu na 3:2, ten však nakoniec neplatil. Ťažko povedať, či mal Mané príliš dlhé vlasy alebo jeho dres v tom momente odstával o čosi viac ako súperov. V každom prípade gól pre milimetrový ofsajd neplatí. Či to má ešte niečo spoločné s futbalom alebo je to už len vedecká disciplína, to už zhodnoťte sami.

Mané offside proti Evertonu

Merseyside derby nakoniec skončilo „spravodlivou“ remízou 2:2. Ja môžem dodať už len toľko, že taký Thiago môže byť rád, že z trávnika odišiel po vlastných a nemá zlomenú nohu. A možno keby komediant Richarlison pred červenou kartou neležal na zemi dobrú minútu a pol, mohlo byť ešte všetko inak. Keby bolo keby… veď viete ako to ide ďalej.

Nuž, futbal je už však raz taký a Premier League dupľom. Zákroky téměř na kriminál, ktoré sme videli dnes, ma však dokážu nasrdiť ešte viac, ako milimetrové rozhodnutia VARu.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Anglicko