Sledujte nás

Bojové športy

Youtuberský nešvár v boxe

Box je kráľovskou disciplínou bojových športov, no dvaja youtuberskí bratia (a nie len oni) si z neho robia skôr cirkus.

Box je kráľovskou disciplínou bojových športov, ktorý sa už viac než 100 rokov teší celosvetovej obľube. Peniaze, ktoré sa v ňom točia sú stále astronomické a najlepší boxeri bývajú často zaradení medzi najbohatších športovcov na svete.

Aj keď MMA naberá stále viac na popularite, box tu stále bol a aj bude. Možno sa stane menej populárnym, ale stále to bude šport, ktorý pritiahne divákov k obrazovkám. Príde mi ale, že dvaja youtuberskí bratia (a nie len oni) si z tohto športu robia skôr cirkus.

O čo ide? Logan Paul, známy americký youtuber, bude mať vo februári exhibičný zápas s jedným z najlepších boxerov všetkých čias, Floydom Mayweatherom. Logan je asi o 16 cm vyšší a 20 kíl ťažší, ale to je jedno. Ide o to, že tento zápas nemá absolútne žiadny zmysel, okrem zárobku obidvoch aktérov a zviditeľnenia Logana. Logan síce už boxerský zápas mal, s iným youtuberom menom KSI, ale netreba asi zdôrazňovať, že jeho šanca proti Mayweatherovi niečo ukázať je nula celých nula celých nula celých nula. Že to pritiahne viac fanúšikov k boxu? Pochybujem, Loganovi youtuberskí fanúšikova si maximálne pozrú tento zápas a na celý box sa potom vykašlú. Floyd je už síce na boxerskom dôchodku, ale je o ňom známe, že u neho boli peniaze stále až na prvom mieste. Floydovi ide teda o easy money a Loganovi hlavne o zviditeľnenie. Je však škoda, že týmto zápasom robia hanbu boxu, aj keď ide o exhibíciu. Je úplný výsmech, že sa jeden z najlepších boxerov na svete postaví proti youtuberovi a nie bojovému športovcovi.

Kedy by mal tento zápas zmysel? Vtedy, ak by všetky zarobené peniaze z tohto zápasu obidvaja venovali na nejakú dobrú vec podľa vlastného výberu. Tak ako to naposledy urobil Mike Tyson po exhibícii s Royom Jonesom. V tomto prípade by to bolo absolútne v poriadku. Pokiaľ ale viem, oni sa to nechystajú spraviť, peniaze si ponechajú. Ak čistou náhodou tieto peniaze naozaj po zápase venujú na dobrú vec, považujte moje vyjadrenie k tomuto zápasu za bezpredmetné. Myslím si, že obidvaja majú dosť dobrú kariéru a dostatok peňazí aj bez tohto všetkého. Nuž, oni si myslia niečo iné.

Týmto sa ale youtuberský nešvár nekončí. Logan má takisto aj brata youtubera, Jakea. Jake sa síce venuje boxu o trochu viac než Logan, ale o to väčší je šašo. Naposledy v boxerskom zápase knokautoval bývalého hráča NBA, Natea Robinsona. Toto ja osobne považujem za ešte prijateľnú situáciu, dvaja týpci, čo chvíľu trénujú box, si to proste rozdajú a vec je vybavená. Horšie však je, že Jake po tomto zápase nabral akosi príliš veľa sebavedomia a začal vyzývať na boxerský zápas asi najväčšiu hviezdu MMA všetkých čias, Conora McGregora. Začal to robiť dosť hlasno a športové weby o tom vo veľkom písali (čo takisto považujem za chybu). Na Conorovho kamoša a sparingpartnera, Dillona Danisa, začal na ulici hádzať z auta balóny s vodou a kričal na neho, že je Conorova „bitch“ a že je „pussy“. Je hrozne trápne, že podobné výzvy a udalosti si zaslúžia miesto na športových weboch. Keby si ho nikto nevšímal, bolo by po probléme.

Jake Paul vs Ben Askren

Najhoršie teda aj tak je, že títo cirkusanti dostávajú pozornosť médií. Vyzerá to tak, že Jake Paul nakoniec bude mať v marci zápas s bývalým šampiónom MMA organizácii ONE, Bellator a bývalým fighterom v UFC, Benom Askrenom.

Jake Paul začal vyzývať všetkých zaradom a Ben sa na to ozval. Ten už je na športovom dôchodku, po tom čo v UFC získal jednu výhru a dve prehry. Jedna prehra z toho bola najrýchlejší knokaut v histórii UFC, kedy ho Jorge Masvidal legendárne knokautoval naskočeným kolenom. Ben Askren je skvelý MMA fighter, je to jeden z najlepších wrestlerov v MMA, dokonca vo wrestlingu reprezentoval USA aj na olympiáde. Jeho štýl v MMA tomu aj zodpovedá, súpera sa snaží čím skôr dostať na zem, v čom je elita. Svetová trieda je aj v grapplingu, teda v situácii, kedy sa zápas odohráva už na zemi. Práve wrestlingom a grapplingom vyhrával svoje zápasy. V boji v postoji avšak častokrát namiesto MMA fightera pripomínal skôr 10-ročné agresívne dieťa.

Preto tento zápas dáva celkom zmysel, bookmakeri dokonca jemne favorizujú v tomto zápase Jakea Paula. Ben je však elitný športovec, ktorý v klietke stál proti rovnako elitným chlapíkom. Dokáže svoj box však dostatočne vycibriť? Sám som na tento zápas zvedavý a dúfam, že Ben tento zápas vyhrá. Má určite lepšiu kondičku, väčšie skúsenosti a v oktagone ukázal aj, že má aj dobrú bradu, čiže ho nie je ľahké knokautovať. Jake ale trénuje čisto box a je šikovný. Tento zápas teda nie je takým bizárom a hanbou ako Logan vs Floyd. Stále si však Jake musel vydobyť pozornosť divnými činmi a rečami a keď bude aj naďalej vyzývať Conora McGregora, bude to taký istý cirkus, ako Logan vs. Floyd.

Keď sa Danu Whitea, riaditeľa UFC, spýtali čo si myslí o zápase Mayweather vs. Paul, tak povedal: „Keď sa ma ľudia spýtajú, že v akom stave je momentálne box, tak toto je odpoveď. Toto je stav boxu v dnešnej dobe.“

Je veľmi smutné, že má pravdu.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Bojové športy