Sledujte nás

Bojové športy

Khabib Nurmagomedov oznámil svoj koniec v UFC

Khabib Nurmagomedov v emotívnom pozápasovom rozhovore oznámil, že sa už do UFC ringu bez otca nevráti.

Nurmagomedov koniec v UFC
Foto: Twitter/UFC

Khabib Nurmagomedov obhájil na UFC 254 titul v ľahkej váhe, keď v druhom kole uspal Justina Gaethjeho technikou arm triangle. Svoje profesionálne skóre tak navýšil na bezkonkurenčných 29-0.

To, čo nasledovalo v pozápasovom rozhovore, však očakával asi len málokto. Ihneď po ukončení súboja si Khabib zložil rukavice, hodil ich pred seba a v emotívnom rozpoložení a slzami v očiach oznámil, že práve toto bol jeho posledný zápas v UFC. Bez svojho otca sa už do ringu vrátiť nechce. Jeho celé vyjadrenie o ukončení kariéry si môžete pozrieť vo videu nižšie.

Po smrti svojho otca a trénera Abdulmanapa, ktorý v júli tohto roku podľahol koronavírusu, sa Khabib so svojou matkou rozhodoval, či vôbec pôjde do zápasu proti Američanovi Gaethjemu. Sľúbil jej však, že toto bude jeho posledný súboj. „Keď raz dám slovo, musím ho dodržať,“ dodal Dagestanec po zápase. Nurmagomedov taktiež očakáva, že ho UFC v utorok zaradí na vrchol rebríčka Pound-for-Pound, kde podľa jeho vlastných slov právom patrí.

A my k tomu dodáme už len to, že to tak skutočne je. Neporazený a vyzerá to tak, že aj neporaziteľný Khabib je v MMA klietke jednoznačne GOAT a niet o tom žiadnych pochýb.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Bojové športy