Sledujte nás

Ostatné športy

Športový rok 2020 očami našich redaktorov

Ako vnímajú rok 2020 zo športového pohľadu naši redaktori?

Športový rok 2020 očami našich redaktorov

Ako vnímajú naši redaktori rok 2020 zo športového pohľadu? Nuž, každý trochu inak, veď posúďte sami.

Timo

Športový rok 2zero2zero sa môže zdať ako najviac nepodarený rok v histórii. Síce sa hovorí, že zdanie klame, no v tomto prípade to vonkoncom neplatí. Vítam kolektív pri krátkom zhrnutí momentov, ktoré obohatili môj športový rok 2020 nielen po tej najpríjemnejšej stránke.

Najšportovejší moment z roku 2020 pre mňa ostáva triumf Bayernu v Lige majstrov. Ale asi to bude celkovo ten futbal, ktorým môj najobľúbenejší tím upratal aj Barcelonu. August bol dobrý mesiac, o tom žádna.

Slovenským športovým momentom uplynulých 12 mesiacov nie je ani tak jeden konkrétny moment, ako skôr celkový influence a odkaz Petry Vlhovej. Naša lyžiarka robí celému nášmu prehnitému štátu taký nadpriemerný profil, že by jej mali ruky nohy bozkávať, nie rušiť lyžiarske asociácie. Ďakujeme Petra.

Doteraz to bolo o tom peknom, ale aj táto moja minca má dve strany. Osobne tipujem, že ani počas krachu burzy na Wall Street sa neprehajdákalo toľko koruniek, koľko postrácali kluby či výbory. Uzavreté arény, zrušené EURO či Olympijské hry znamenali nemilé prekvapko pre všetkých od organizátorov až po samotných fans. Pech… ale keď netečie, aspoň kvapká… či?

S prianím, že rok 2021 bude renesanciou zaprášených sedadiel všetkých štadiónov posielam všetkým čitateľom a fanúšikom BROsportu pohľadnicu a na nej taká ta imitácia ohňostrojov a Happy nový rok.

Stew

Športový rok 2020 historicky neporazí ani Plačkovej selfíčko bez filtra, kovid svetu okrem iného každopádne ukázal jednu veľkú vec. Že hrana biznisu v športe už dávno presiahla svoje limity a je čas vrátiť sa k jeho samej podstate. Keď sa tak stane, odpustím Barcelone, že vykopla Suareza, planéte, že zidolizovala Maradonu a našej U2O to, že schytá o chvíľu fínsku šestku. Verím v lepšie časy a PF 2021, priatelia.

Ifka

Popravde, zatvorenie fitiek a verejných športovísk ma nejako výrazne nezasiahlo, pretože fitko mám doma. Zo zrušených profesionálnych športov mi bolo ľúto len Olympiády, pretože som sa tešila na extravagantný otvárací ceremoniál. Klasické profi ligy mi vôbec, ale že voooooooobec nechýbajú.

Čo mi však chýba, je kontakt s ľuďmi. Asi preto som v tomto krušnom období objavila čaro kolektívnych športov. V jari mi stačil „multiplayer“ bedminton, koľko v dome rakiet, toľko hráčov. V jeseni som presedlala na futbal s obecnou mládežou. Ten v sebe spája všetky veci, čo mám rada – fyzickú aktivitu s trochou adrenalínu, hru s mojimi deťmi a (áno, aj to) možnosť kontaktu s ľuďmi mimo vlastný dom. Keď od rána do večera počúvate len detské pesničky a všetečné otázky vlastného potomstva, možnosť zahulákať si s pubošmi je doslova balzam na nervy. Aj na figúru.

Len dúfam, že ma chalani budú brať do partie aj keď sa celé toto skončí. Niekde na konci tunela už vidím svetlo a zdá sa mi, že tentokrát to nebudú halucinácie. PF 2021

Marek

Udalosti roka 2020 priniesli najväčší športový blackout od čias 2. svetovej vojny. Aj najsilnejšie a najbohatšie športové organizácie sklonili hlavu, biznis nebiznis. Fanúšikovia tak boli radi aj za ten čajový odvar, ak vôbec nejaký bol. Jedna výnimka však svieti ako betlehemský Saturn s Jupiterom. UFC, gigant zastrešujúci zmiešané bojové umenia, sa so situáciou popasoval doslova heroickým spôsobom a svojim fanúšikom dokázal naďalej pravidelne servírovať športové zážitky na najvyššej úrovni. A nielen to.

Zdá sa, že organizácia dokonale využila šok, ktorý zavládol v zvyšnom športovom svete a svoju úroveň a popularitu ešte zvýšila. V danej situácii to je ako malý zázrak. Okrem iného to stálo vyše 36-tisíc vykonaných testov a náklady viac ako 17 miliónov dolárov navyše v súvislosti s covidom. Hlavným strojcom a najväčším motorom bola jednoznačne osoba inak nie veľmi obľúbeného prezidenta UFC Danu Whita: „Milujem ľudí, ktorí vám hovoria, že sa niečo nedá, milujem ľudí, ktorí si želajú, aby ste zlyhali. To je to, z čoho čerpám, čo ma motivuje. Ak mi poviete, že sa niečo nedá, ukážem vám, že sa mýlite.“ A tak si vravím, Dana, díky.

No a takto pred rokom som zainvestoval aj ja a Ježiško mi za moje peniaze priniesol – paddleboard. Jedna z najlepších kúp, čo som kedy v živote urobil. Lepší šport som v roku 2020 nemohol objaviť. A tak sa teším na 2021.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy