Sledujte nás

Ostatné športy

Vyberáme najlepšie športové momenty roku 2020

Rok 2020 napísal aj napriek svetovej pandémii hneď niekoľko úžasných športových príbehov. Vyberáme pre vás tie najlepšie.

Vyberáme najlepšie športové momenty roku 2020

Je posledný deň v roku a aj keď sa ostatných skoro 365 dní dá opísať negatívne, svetielkom nádeje bol zas a znova šport. Pripomeňme si spolu tie najlepšie a najväčšie športové udalosti roku 2020. A Happy New Year, priatelia.

Svetové výkony Petry Vlhovej

Legendárny november a lá trikrát po sebe najvyšší stupienok. Okrem toho mnoho ďalších perfektne zvládnutých pretekov. Dvadsaťpäťročná lyžiarka je nepochybne súčasťou najužšej svetovej elity vo svojom obore a my na Slovensku môžeme byť len hrdí a šťastní, že tu máme športovca takejto extratriedy. Vivat Peťa!

Devastačných 8:2 v Lisabone

Po opätovnom spustení Ligy majstrov predstavila UEFA zrýchlený koncept ukončenia súťaže. Cez pavúka na jeden zápas sa vo štvrťfinále stretli Bayern Mníchov a FC Barcelona, pričom stret týchto celkov značil pre futbalový svet predčasné Vianoce. Čakalo sa hocičo, len nie to, čo sa naozaj stalo. Prakticky sa len potvrdilo vtedajšie rozpoloženie oboch klubov a Bavori si odniesli devastačnú resp. historickú výhru 8:2. Pre Barcu kolaps, pre Bayern o krok bližšie k finále, ktoré napokon taktiež vyhrali a trofej Ligy majstrov dvihli nad hlavy prvýkrát od roku 2013.

Messiho klubová záležitosť, ktorou prekonal už aj Pelého

Dať v kariére stovky gólov je každopádne famózne. Dať však stovky gólov (konkrétne 644) v drese jediného klubu, potom musíte byť Messi, inak to nejde. Argentínska hrajúca legenda pokorila rekord Pelého a do jeho vitríny sa tak pridal ďalší úspech, v ktorom ho tak skoro určite nik nepokorí. Aby sa to oslávilo priamoúmerne štýlovo, spoločnosť Budweiser rozposlala špeciálnu edíciu piva každému brankárovi, ktorý bol poctený gólom od Messiho. Niektorým sa ušlo aj 20 fliaš, pričom pivko neobišlo ani Manuela Neuera či Gigiho Buffona.

Last Dance efekt

Na jar 2020 vydalo ESPN v spolupráci s Netflixom športový dokument s názvom The Last Dance. Miniseriál rozdelený do 10 častí mal primárne diváka sprevádzať poslednou sezónou Michaela Jordana v drese Chicago Bulls. Tento projekt sa možno nečakane stal obrovským svetovým fenoménom, pričom okrem športu je úchvatný aj z hľadiska marketingovej činnosti či motivácie.

30-ročné liverpoolske čakanie na titul ukončené

Liverpool, hoc klub so statusom najvyššej svetovej úrovne, nemal v ostatných dajme tomu 10-15 rokoch na ružiach ustlané. Od famóznej Ligy majstrov v roku 2005 sa čakalo až do leta 2019, kým na Anfield Road zavítala veľká a výnimočná trofej. Jurgen Klopp vykonal s The Reds kvalitnú prácu. Vystaval jeden z najlepších tímov na svete a čo viac, v tomto roku ich doviedol k famóznemu a jednoznačnému triumfu v Premier League. Dole klobúkom, lads. 

Liverpool FC titul 2020

Hamiltonových rekordných 7 titulov

Lewis Carl Davidson Hamilton má 35 rokov a už dnes je jednou z najväčších legiend prostredia Formuly 1. V roku 2020 sa mu podarilo získať štvrtý titul Svetového šampióna v rade, pričom spolu ich má už 7 (nik nemá viac). Za svoje nezmazateľné športové výkony a reprezentáciu Spojeného kráľovstva sa na konci roka stal taktiež držiteľom titulu Rytierskeho rádu. Jeden z najvplyvnejších športovcov na Zemi sa v ostatnom roku tiež aktívne zapájal do projektov, ktoré pracujú na odstránení rasizmu. Well done, mate.

Noleho diskvalifikácia

Rok 2020 ale nebol len o pozitívnych športových správach. Jedna z druhého súdka k nám prišla z amerického US Open. Novakovi Djokovićovi stačila jedna dobre mierená loptička a z grandslamu odkráčal. Nie však ako víťaz, ale ako diskvalifikovaný hráč. Loptička totiž mierila priamo do krku čiarovej rozhodkyne, čo si Nole uvedomil až príliš neskoro. Shit happens, bro.

Chochlíková: Prvá Slovenska v Bellator MMA

Slovenské MMA zažilo v 2020 skvelé obdobie, čoho dôkazom bol aj víťazný debut Moniky Chochlíkovej v (po UFC) druhej najväčšej súťaži MMA – Bellatore. A nebolo to len tak nejaké víťazstvo. Monika sa zaradila medzi kandidátov na submisiu roka, keď svoju súperku takmer rozdrvila ničivým Scorpion Rib Crush alebo superguardom. A to sa len tak nevidí.

Chochlíková s víťaznou premiérou na Bellator 247

Klein: Prvý Slovák v UFC

Rovnako aj v mužskom MMA máme v podobe Lajoša Kleina želiezko v ohni. Ten si v 2020 odtočil v najprestížnejšej MMA súťaži sveta UFC svoju premiéru, ktorá mala prívlastok víťazná. Lajoš svojho súpera Younga poslal na zem famóznym high kickom hneď v prvom kole, vďaka čomu dostal výrazným spôsobom Slovensko na svetovú mapu fighterov UFC.

29-0 pre Nurmagomedova

Triumf nad Američanom Gaethjem, zvýšenie zápasového skóre na 29-0, ukončenie profi kariéry a následné prvé miesto v celkovom rebríčku Pound-for-Pound. Takto vyzerá rok 2020 Khabiba „The Eagle“ Nurmagomedova, ktorý v klietke nenašiel premožiteľa a pravdepodobne už ani nenájde.

Černák so ziskom Stanley Cupu

Erik Černák sa stal v roku 2020 v poradí už desiatym Slovákom v histórii, ktorému sa podarilo nad hlavu zdvihnúť slávny Stanleyho pohár. Košický odchovanec to dokázal v drese tímu Tampa Bay, ktorý titul získal po dlhých 16 rokoch.

Erik Černák Stanley Cup

Prestup Cháru do Washingtonu

Koncom roka 2020 sa rozhodlo o budúcnosti Big Z v zámorí, o ktorej sa už dlhšie polemizovalo. Chára po dlhých 14 rokoch napokon vyzlieka dres Bostonu Bruins a v novej sezóne nastúpi na ľad za Washington Capitals. S klubom z DC podpísal ročnú zmluvu v hodnote takmer 800-tisíc dolárov. Zdeno, drž sa a všetko dobré do nového pôsobiska!

Autori: Timo & Samo

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy