Sledujte nás

Ifkine fejtóny

GAPS diéta, časť štvrtá

Diagnózy pribúdajú, dobré baktérie ubúdajú. Ale čo s tým?

GAPS, časť štvrtá

Diagnózy pribúdajú, dobré baktérie ubúdajú. Ale čo s tým?

Časť štvrtá: o Hipokratovi a dlhej ceste na začiatok

Hore ruky, kto z vás má jednu z diagnóz, ktoré sme spomínali v predošlej časti? A koľkí ju máte aspoň v rodine…? Hm, už viete, prečo mi tak záleží na tomto výživovom špeciáli?

Otázka na vás, čo máte alergiu na určitú potravinu: ako to liečite? Iste, áno, doktor vám kázal vynechať danú potravinu z jedálnička. Fajn.

Otázka na tých, čo máte psychické a neurologické poruchy, ako to liečite? Samozrejme, lekár vám predpísal lieky.

Otázka na tých, čo vychovávajú dieťa s autizmom alebo poruchou učenia, ako to liečite? Ha, ha, ha, chodíte ako blázni od terapeuta k terapeutovi a dúfate, že sa stane zázrak. Ale teraz vážne (lebo ani mne nie je do smiechu).

Prúser modernej medicíny je v tom, že sa lekári síce snažia človeka liečiť, ale nedokážu ho VYLIEČIŤ.

A to je zásadný problém: pokiaľ máte alergiu na mlieko, zrejme máte narušenú črevnú stenu. Vynechaním mlieka sa vaša črevná stena nezahojí. Pokiaľ beriete lieky na schizofréniu či epilepsiu, tieto lieky vám zmiernia príznaky, no nevyriešia problém – vaše črevo aj naďalej produkuje sajrajt, z ktorého vám (pardon za výraz) trošku skratuje vedenie. A hoci sa terapeut snaží ako vie (a vy ako rodičia tiež), stav vášho ľúbezného „autíka“ sa nie a nie zlepšiť…

… lebo všetky tieto „moderné“ spôsoby riešia problém asi tak, ako keby ste na Dakare opravovali deravý chladič neustálym dolievaním chladiacej kvapaliny. Škoda času aj peňazí, dieru treba zalátať. Doslovne, veď ide o dieru vo vašom čreve.

Náš problém má dve časti:

  1. musíme vyliečiť črevo, aby sa v ňom prestali vytvárať nebezpečné toxíny a mohlo byť opäť zdrojom živín
  2. musíme odstrániť z tela nahromadený sajrajt, aby sa obnovilo správne fungovanie nervovej sústavy, imunitného systému a pod.

Už slávny antický lekár Hipokrates, ktorého prísahu skladajú aj súčasní medici, hovorieval, že každá choroba začína v črevách. Pred nástupom modernej medicíny sa prakticky všetko liečilo zmenou stravy. Bohužiaľ, s nástupom liekov sme nadobudli pocit, že nejaká pilulka dokáže všetko zachrániť.

A bohužiaľ pre nás, farmaceutické firmy tlačia milióny do reklamy, aby nás presvedčili, že ich výrobky sú nevyhnutnosť. Ak si chcete pozrieť obyčajnú predpoveď počasia, zistíte, že ju sponzoruje sirup proti kašľu od spoločnosti X, pastilky proti bolesti hrdla od spoločnosti Y a homeopatický liek na podporu imunity spoločnosti Z. Vaša nebohá prababka by len pokrútila hlavou, či nepoznajú starý dobrý sirup z cibule a medu.

Doktorka Natasha Campbell-McBride sa rozhodla ísť hlavou proti múru (a proti farmaceutickým firmám), aby ľuďom ukázala, že tieto problémy sa dajú nie len liečiť, no najmä vyliečiť – správnou stravou.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ifkine fejtóny