Sledujte nás

Ostatné športy

MS v hádzanej: Šťastné a nešťastné náhody

Že život je náhoda, tak vraví jedna česká pesnička. A náhody poznáme šťastné a nešťastné.

MS v hádzanej, 14. január 2020
Foto: handballegypt2021.com

Že život je náhoda, tak vraví jedna česká pesnička. A náhody poznáme šťastné a nešťastné. Nuž a rovnako sa to ukazuje aj v tohtoročných majstrovstvách sveta v hádzanej.

Tá nešťastná sa týka hráčov spoza rieky Moravy a borcov spoza veľkej mláky. Mužstvá Česka a USA museli z dôvodu viacerých pozitívnych hráčov na kovid účasť na MS zrušiť. Tá šťastná zase postretla Severných Macedóncov a Švajčiarov, ktorí sa vďaka tomu dostali na šampionát. No a šťastie máme aj my fanúšikovia.

V drese Helvétov dnes vo veku 37 rokov debutoval na svetovom šampionáte Andy Schmied – bez pochýb jedna z najväčších osobností hádzanej posledných rokov. Hráč, ktorý bol vyhlásený v rokoch 2014 až 2018 za najužitočnejšieho hráča najlepšej ligy sveta a stihol si pripísať aj dva jej tituly. Helvéti pricestovali do dejiska šampionátu len dnes dopoludnia, a teda pár hodín pred prvým zápasom, a poobede sa postarali o prvé prekvapenie turnaja, keď zdolali Rakúšanov 28:25.

V ďalšom zápase sa zverenci bývalej sovietskej školy rozišli remízou a padla aj prvá päťdesiatka. V konfrontácii afrických zástupcov boli šťastnejší Alžírčania, ktorí zdolali Maroko. Majstrovstvá sa tak rozbehli vo veľkom štýle.

Výsledky

?? RHF (Rusko) – Bielorusko ?? 32:32
?? Rakúsko – Švajčiarsko ?? 25:28
?? Alžírsko – Maroko ?? 24:23
?? Slovinsko – Južná Kórea ?? 51:29

Dnes sa odohrajú ešte tri zápasy, ktoré si zhrnieme zajtra.

Autor: Kero

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Viac v Ostatné športy