Sledujte nás

Ostatné športy

MS v hádzanej: Kto nevidel, neuverí

Prvý štvrťfinálový stret priniesol boj o každú loptu a každý centimeter palubovky. Bol to zápas, ktorý vojde do dejín.

MS v hádzanej, Dánsko vs. Egypt
Foto: handballegypt2021.com

Keď na prvý štvrťfinálový zápas nastupovali domáci faraóni proti Dánom, málokto tušil drámu, ktorú prinesie. Išlo bezpochyby o jeden z najlepších duelov histórie MS.

Dáni po slabšom úvode pomaly preberali oťaže zápasu do svojich rúk a polčas vyhrali 16:13. Túžba domácich po medaile bola ale obrovská. Zápas sa dostával do stale vyšších otáčok a výsledkom bola remíza 28:28.

Prišlo prvé predĺženie, v ktorom mali navrch Dáni. V posledných sekundách viedli o gól a držali loptu. Kvôli pasívnej hre však o ňu prišli a po odpískaní ju Hansen jednoducho odhodil do luftu. Podľa nových pravidiel videl červenú kartu a nasledoval 7m hod v prospech Egypta. Využitý. Po remíze nasledovalo predĺženie číslo dva.

To zvládli lepšie domáci. Pár sekúnd pred koncom viedli 35:34, pri rozohrávke voľného hodu Dánov si však Elmasry neudržal nervy na uzde a svojim konaním zabránil rozohratiu lopty. Aj v tomto prípade bola udelená červená a nariadený 7-metrový hod. 35:35!

Infarktový zápas dospel až do rozstrelu, kde Dáni súboj nervov strhli na svoju stranu. Zápas, ktorý vojde do dejín.

Boj o každú loptu, každý centimeter palubovky, skvelé výkony, dve červené karty, dve predĺženia, dve zmŕtvychvstania. Víťaz s rukami do nebies a porazený ležiaci na palubovke.

V ďalšom štvrťfinálovom strete si Španieli poradili s Nórmi v pomere 31:26, ktorí nemali deň. Ozdobou duelu boli výkony brankárov. Takýto súboj datujem cca 35 rokov dozadu, keď proti sebe stáli Lavrov a Olson.

Postupujú aj Francúzi. V súboji s Maďarmi tiež museli siahnuť na dno síl, keď zápas po 60-ich minútach skončil remízou. V predĺžení už ale Kohúti svoju šancu nepustili a zvíťazili o o tri góly 35:32. V semifinále sa stretnú zo Švédmi, ktorí v priamom prenose rozdrvili Katar 35:23.

Tešíme sa na vrcholenie turnaja! Semifinálové súboje sú naplánované už na zajtra.

Autor: Kero

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy