Sledujte nás

Futbal

5 pretože: Prečo je Atlético Madrid súce na titul?

Atlético je krok od ďalšieho ligového titulu. Aké hlavné dôvody sú za tým?

Suarez - Atletico Madrid
Foto: atleticodemadrid.com

Útok vyhráva zápasy, obrana trofeje. Ďalej dnes pokračovať nemusíme. Pozdravujem pri najnovšom mudrovaní zo seriálu 5 pretože.

Atlético je krok od ďalšieho ligového titulu, pretože hrá v konzistentnej a kvalitnej forme. Titul bez nadrozmernej formy získa maximálne Slovan, no v zahraničí je to o inom. Atléti drezúrovaní disciplínou a nabudení sebavedomím dostali v tejto sezóne La Ligy 10 gólov v 19 zápasoch. Real i Barca fasli po 18. Atlético vyhralo 16-krát a prehralo len jeden zápas, čo sa odráža aj v tabuľke. V nej si držia náskok 10 bodov a k tomu ešte aj zápas k dobru. Kalap dolu, Diego. Pre bližšiu štatistiku kuk tabuľku, ombre.

V úvode som napísal, že obrana vyhráva trofeje. A za tým si stojím. Teda aktuálne sedím, hádam nebudem luháriť. Ale k veci. Atlético Madrid má vykročené k titulu, pretože má prepracovanú defenzívu. Málo inkasovaných gólov, solídne zvládanie postupných aj rýchlych protiútokov a hlavne Jan Oblak. Na Wanda Metropolitano teraz platí, že aj keď dáš len 2, na stopro nedostaneš 3. Good job.

Letná príprava Atlética Madrid je taká, že mladí z juniorky omdlievajú, stálice v tíme regenerujú 26 hodín z dňa a potom prišiel Kieran Trippier, ktorý roky dostával školu od Mauricia Pochettina, zavodou, chlope. Prečo som to písal? Pretože tréner je kľúčový. Diego Simeone je režisér aj scenárista životopisného príbehu o klube, ktorý sa z ničoho dostal na futbalový Olymp. Tréner, ktorému záleží na vzťahu s hráčmi ale aj na disciplíne klasického futbalu z prelomu storočí. Tréner, ktorý nechce hrať pekný futbal, pretože chce ešte viac.   

Keby som teraz napísal, že Atlético vyhrá titul, lebo nikto iný nechce, nebol by som až tak ďaleko od merita veci. Aktuálna forma Los Colchoneros by ich držala na vrchole tabuľky tak či tak, ale solídnemu náskoku určite prihráva aj skutočnosť, že Real aj Barca sú v trubke. Obdobie, kedy Real pustí domáci zápas proti Levante si nepamätá ani Zdena Studenková. A Barca? Tam je to na dlhšiu debatu /kedykoľvek kdekoľvek/. Atléti využili príležitosť, no tá je len takou tou ozdobnou mašľou na balíku silného tímu, kvalitných individualít a celkovej schopnosti. A vlastne hej, prečo ten titul? Pretože konkurencia je za.

Úspech Atlética Madrid určite nie je náhodný ani niečim extra prekvapivý. Klub si zvykol na úspechy a za ostatnú dekádu vyložil do vitríny úctyhodných 8 trofejí. A aj to je dôvod, prečo majú vykročené k titulu. Pretože sú hladní po úspechu a neboja sa tlaku z veľkých zápasov.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal