Sledujte nás

Futbal

5 NAJ prestupovej zimy 2021

Januárové prestupové okno je minulosťou. Poďme sa teda spolu pozrieť na najzaujímavejšie zmeny dresov.

Martin Odegaard - Arsenal
Foto: SITA/Andy Rain/Pool via AP

Januárové prestupové okno je minulosťou. Poďme sa teda spolu pozrieť na najzaujímavejšie zmeny dresov, ktoré síce neboli extra great, ale zasa ani nie terrible. Vítam kolektív.

NAJdrahší prestup

Status najdrahšej zimnej zmeny v januári 2021 si vyslúžil útočník Sébastien Haller (26). Francúz reprezentujúci Pobrežie Slonoviny sa ostatný rok a pol snažil rozostrieľať vo West Hame, no žiaľ nedokázal preskočiť náročnosť anglickej Premier League. 14 gólov v 53 zápasoch nesplnilo očakávania londýnskych The Hammers, lebo veď za 50 mega čakáš asi o čosi viac. Haller tak odišiel v do Ajaxu Amsterdam, pričom holandský gigant za jeho služby zaplatil 22,5 milióna eur. V novom pôsobisku odohral Haller dovedna 7 zápasov s bilanciou 2 plus 4. Môže súc.

NAJzaujímavejší prestup

Mien veľa, že musím vybrať jedno? Okej. Hovorím Joakim Mæhle. Dánsky pravý bek vymenil KRC Genk za Atalantu a čiastka 11 miliónov eur je v porovnaní s jeho potenciálom zanedbateľná. Moderný futbal si vyžaduje rýchlych hráčov s technickým nadaním, pričom pozícia krajných bekov /rozumej wingbackov/ sa zosilňuje na dennej báze. Joakim má v sebe poctivého obrancu ale aj nebezpečného ofenzívneho tigra, ktorý v Bergame určite nájde svoje uplatnenie.

NAJvýhodnejšie hosťovanie

Vraj Zidane vie, ako vyhrať tri Ligy majstrov za sebou. Paráda. Ale fodbal je aj o práci s mladými, ombre. Martin Ødegaard sa v lete vrátil do Realu s prísľubom, že hej hej, budzeš bavic. Nebarz. Nórsky supertalent, čo dakedy vo veku 17 rokov zarábal viac než každý, ostal v Madride bez pozornosti. Ako by povedal Dom Toretto, čo je horšie, než držať beštiu v klietke. Za laná záujmu potiahol Mikel Arteta a Ødegaard sa rázom stal posilou Arsenalu. Martin (22) má pred sebou almost polovicu sezóny, ktorá rozhodne nielen o správnosti jeho nadania, ale aj o schopnosti/neschopnosti Arsenalu privádzať zimné posily.

NAJlepší prestup slovenského hráča

En ten tiky, zrob 100 kliky, vyberáme najlepší prestup slovenského futbalistu. Keď sa niekto v nemeckej superBundeslige posilnil najlepšie a zároveň najvýhodnejšie, tak je to Augsburg. Laci Bénes dokonale chápe futbalovú kreativitu a keďže v novom pôsobisku mu sľúbili miesto v zostave, jeho nadanie sa určite ukáže. Slovenský reprezentačný záložník mení dres na zvyšok aktuálnej sezóny bez opcie.

NAJprekvapivejšie prestupové zlyhanie

Hodnotenie prestupového okna nie je len o zmenách, ktoré sa udiali. Treba sa pozrieť aj na opačnú stranu, kde stoja hráči už jednou nohou odetí v nových dresoch. Prestup môže stroskotať na viacerých dôvodoch – od zlyhania na zdravotnej prehliadke, cez zložitú a dlho trvajúcu administratívu až po detinské chovanie predávajúceho klubu. Slovenský brankár Dominik Greif bol v slnečnej Malorke už po zdravotnej prehliadke a klub RCD mal vyhotovenú zmluvu na hosťovanie s opciou. Španielsky druholigista, ktorý má vykročené späť do najvyššej súťaže, však napokon nemohol oficiálne oznámiť príchod nadaného brankára, keďže Slovan Bratislava sa po odmlke rozhodol prestup stopnúť. Toto vyjadrenie zverejnila agentúra Stars and Friends, pričom samotný I. Kmotrík sa zmohol maximálne k slovám, že prestup sa neuskutoční a koniec debaty. Šéf jak má byť. To vám poviem.

S teóriou, že jediná liga sveta, kde vyhráš titul aj bez formy je tá naša, sa lúčim a prajem zdravie, kolektív.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal