Sledujte nás

Futbal

Bayern a príbeh o ŠIESTICH tituloch

V nasledujúcich riadkoch si pripomenieme postupný proces toho, ako sa z klubu bez formy a morálky stal absolútny ihriskový dominát so šiestimi rôznymi trofejami vo vitríne.

Bayern a príbeh o ŠIESTICH tituloch
Foto: SITA/AP Photo

Aby ste v priebehu roka mohli vyhrať jednu či dve trofeje, potrebujete byť ozaj klub na úrovni. Aby ste ich však v rovnakom časovom horizonte dvihli nad hlavu šesť, potrebujete byť Bayern Mníchov. Vítam kolektív pri chronologickom zhrnutí cesty, ktorá si zaslúži gesto dole klobúkom.

Ak by sa Ľubo Hlavena v priamom prenose po dvoch kixoch konečne neopravil, zdalo by sa, že Barcelona zlomila rekord šiestich trofejí nedávno v roku 2019. Guardiolovská futbalová Rímska ríša však dobývala svet v roku 2009, kedy sa svet naplno spoznával s pojmom tiki-taka. Houby, niektorí sa s ním nespoznali dodnes. Nie o tom som chcel. V nasledujúcich bodoch si pripomenieme postupný proces toho, ako sa z klubu bez formy a morálky stal absolútny ihriskový dominát so šiestimi rôznymi trofejami vo vitríne. Usaďte sa, vyložte nohy, odložte problémy a oddajte sa postupnosti, ktorá žiadneho futbalového priaznivca nenechá chladného.

3. november 2019

Je začiatok novembra a Niko Kovač končí ako lodivod Bayernu Mníchov. Náznaky boli, ale tu si v najvyššej lige ombre, tu sa na štýl nevadí nevyšlo nabudúce bude lepšie proste nehrá. V tento deň sa dočasným trénerom prvého mužstva stáva vtedajší asistent, Hansi Flick. Nejde však o radového asistenta. Hans-Dieter Flick pracoval v rokoch 2006-2014 ako asistent Jogiho Lowa v nemeckej repre a bol tiež pri triumfe na MS v Brazílii. Neskôr bol taktiež športovým riaditeľom reprezentácie, kde sa jeho celkové znalosti futbalovej kultúry dostávali aj naD úroveň dnešných hlavných trénerov. Flickova pozícia znie zatiaľ dočasne, kým sa vedenie nerozhodne inak.

27. jún 2020

Od nástupu Flicka prešlo viac ako sedem mesiacov. Bayern sa zocelil, pozbieral a od januára 2020 neprehral ani jeden zápas. V netradične oneskorenom termíne dohrávky Bundesligy sa Bayern v poslednom kole rozlúči výhrou 4:0 nad Wolfsburgom a je korunovaný majster, čím vyhráva prvú trofej zo šiestich. 1/6

4. júl 2020

Týždeň po skončení ligy sa na berlínskom Olympijskom štadióne koná finále DFB Pokalu, v ktorom si Bavori zmerajú sily s Leverkusenom. Podľa očakávaní a priaznivých kurzov Bayern nesklamal verných tipérov a zvýšil počet sezónnych trofejí na číslo dva. Nad Leverkusenom vyhral v úvode júla 4:2. 2/6

August 2020

Situácia okolo pandémie dovolila reštartu Ligy majstrov v čase, kedy sa za normálnych okolností niekde už začínala nová sezóna. Bayern si spred opatrení priviezol z Londýna výhru 3:0 nad Chelsea, ktorú potom doma potvrdil víťazstvom 4:1. Od štvrťfinále sa turnaj v skrátenom režime (postup na jeden zápas) presunul do Lisabonu. Tam Bavori najprv rozmontovali Barcelonu (8:2), v semifinále porazili prekvapenie ročníka z Lyonu a vo finále vyhrali najtesnejším rozdielom proti šejkovým chlopcom spod Eiffelovky. Bayern vyhral Ligu majstrov naposledy v roku 2013 a intergalaktická radosť je preto určite na mieste. 3/6 a stále je im málo.

24. september 2020

Ročník 20/21 začína a Bayern čaká jednozápasový turnaj o európsky Superpohár, v ktorom si zmeria sily s klasickým víťazom Európskej ligy, Sevillou. Bavori naštartovaní otváracou výhrou v lige nad Schalke 08 chceli rozšíriť svoju ročnú zbierku ocenení, no toto víťazstvo sa určite nerodilo ľahko. Skúsení Sevillčania sa držali statočne a zápas sa rozhodol až v predlžení, kedy chlap momentu Javi Martinéz pečatil v 104. minúte výhru 2:1 pre Die Rotten. 4/6

30. september 2020

Na samom konci septembra čakala na Mníchovčanov ďalšia náročná skúška. Zápas o nemecky Superpohár je roky dá sa povedať exhibícou medzi sezónami, ktorá dáva dvom tímom šancu dobre sa naladiť pred ostrými zápasmi. Bayern hral proti Dortmundu, pričom Švarcgelbe nechceli darovať ani centimeter ihriska navyše. Prestrelku nemeckých supermocností rozhodol osem minút pred koncom Kimmich (3:2 pre FCB) a do Mníchova tak putovala už piata trofej v rozmedzí približne troch mesiacov. InSané.

Jesenná vsuvka

Jeseň bola pre Bayern všelijaká, no napriek miernemu úpadku dominancie sa FCB držali na vrchole tabuľky a s prehľadom postúpili do osemfinále Ligy majstrov. Čo určite mrzí najviac, je vypadnutie z DFB Pokalu proti druholigistom z Kielu. Treble ani nič viac sa teda bez trofeje domáceho poháru opakovať nebude.

11. február 2021

Bayern načal druhú polovicu sezóny sériou výhier a keď sa konečne podarilo vybaviť odlet do Kataru, ich cieľom bolo jediné – triumf na MS klubov a dokončenie legendárnej zbierky všetkých šiestich možných trofejí. Na FCB čakal najprv egyptský Al Ahly, ktorého nesporné kvality uznávali zverenci Hansiho Flicka bo šak nepovieš na tlačovke, že koľko a kam si to súper prosí.

Pyramídová hra nevyšla ani v tomto prípade /neznam inak kedy vyšla/ a Bayern sa posunul do finále, kde ho čakal zástupca z Mexika, odhodlaní Tigres. Gignac a ostatných desať futbalistov hrali proti Bayernu taký divný futbal, že buď sa vypínali televízory alebo že podaj mi okuliare, synak. Pri diplomatickom výsledku 1:0 Bayern potreboval hodiť maximálne štvorku a to aj tak len v medzihre, inak vskutku pohoda. Je to tu dámjapáni. ŠIESTA TROFEJ. 6/6

FC Bayern sa tak stal len druhým tímom 21. storočia, ktorý dokázal vďaka jednej perfektnej sezóne vyhrať všetky súťaže, v ktorých nastúpil. Glukwunš chlapci a určite len dole klobúkom.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal