Sledujte nás

Futbal

Osemfinále LM: Pohľad na prvý týždeň súbojov

Vítame vás pri návrate Ligy majstrov a našom prehľade prvého týždňa osemfinálových súbojov.

Dortmund Haaland gól
Foto: SITA/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Raz mi počas mojich stredoškolských časov povedal jeden šarmantný ingliš tíčr, že není důležité zvítězit, ale vypadat dobře. A čo si teraz povedia na Anfielde? Lebo teraz ani jedno ani druhé a ani vizuálne.

Na Slovensku sa nerieši či Kružliak videl alebo nevidel faul, ale že za koľko. A ešte furt aj Greif. V Česku sa rieši kto by mal riadiť fotbalový svaz, či Kája anebo Šmíca. A samozrejme Babiš. Takto by sa dalo pokračovať naprieč celou Európou, ale vyberám jeden postreh, ktorý tu už asi nikdy mať nebudeme. Slovenská najvyššia pivná súťaž sa po takmer tridsiatich rokoch vyrovnala atmosférou Lige majstrov. Na okolnosti sa história pýtať nebude, tá si pamätá iba víťazov. Kto si pamätá ako obstál Slovan v Lige majstrov?

Vitajte pri návrate Ligy majstrov, toto je preview prvého týždňa osemfinále.

Barcelona – PSG

Peťo

Keď sa v decembri žrebovalo a osud si vybral Kataláncov a zapredancov, teda šejkov, väčšina človečiny (a ja s nimi) si povedala, že Paríž rozbije Barcelona doma aj vonku. Ale ako býva zvykom, Neymarova sestra má narodeniny a ten sa opäť raz zranil. Avšak nový tréner Pochettino mu spravil škrt cez rozpočet a nepustil ho do Brazílie na „rekonvalescenciu“. Smutné, posedí doma, šak je kovid. Messi bol na ihrisku sťa kapustný prd na Vianoce, musí tam byť a nezrobíš s ním nič. Deň pred zápasom sa však situácia otočila na Nou Campe šupne Messi dva, lebo tri by bolo veľa a nechá si niečo aj pre Park princov.

Skromný tip – 3:1 (Messi 2)

Timo

Mne síce počas stredoškolských čias povedala maximálne pani fyzikárka, že mám viac daru reči a šťastia než rozumu, ale pointa ostáva, asi. Barca je pre mňa v tejto sezóne jeden z najtragickejších klubov z top úrovne. Hrať na náhodu a prirodzene len na Messiho a potom sa na insta opúšťať pri výhre nad Granadou, toto nie je Barcelona. V prvom osemfinálovom zápase stojí proti rozhodenému klubu, čo základnú jedenástku mení jak DJ cédečka na dedinskej tancovačke, nie menej rozhodené PSG. Mať v útoku miliardovú kvalitu a zvyšok takpovediac dolepený, mi pripomína Ferrari, kde máš 500 koní ale namontuješ tam drevené sedadlá. Rýchlo pôjde, ale ako dlho to vydržíš. Vraj som v poslednej dobe negatívny, vďakabohu za to.

V utorok by mal vyhrať Messi, no po ostatných rokoch barcelonských ligomajstrových kixov hovorím 2:2.

RB Lipsko – Liverpool

Peťo

Proti sebe sa postavia dvaja nemeckí tréneri s veľmi podobnou filozofiou, avšak jeden bez obrany, ten druhý s vedomím, že najlepšieho svojho obrancu predáva najväčšiemu rivalovi v boji o titul a obaja vlastne už bez šance na domáci titul. Lebo šak Bayern a City. Timo Werner sa odišiel trápiť do Čelzy, a tak Lipsko už nie je tak produktívne ako minulé sezóny. Pri pohľade na istotu na vlastnej polovici Liverpoolu to ale vyzerá, že v posledných zápasoch by im gól strelil aj Ďoďo z Buclovanoch. Hej, do mŕtveho sa dobre kope a konečne si chcem kopnúť aj ja.

Liverpool už toho v poslednej dobe prehral dosť, v utorok to nakoniec ukope. Tipujem 1:2 (Salah aj Mané)

Timo

Podobne ako pozíciu niektorých politikov a členov krízových štábov, ani pozíciu Jurgena Kloppa by som momentálne nedoprial ani druhému najväčšiemu nepriateľovi. Proti sebe však o futbalovej stránke stoja dva nadupané a kádrovo luxusné tímy, ktorých hernú dynamiku môžu prevýšiť len oni sami. S maródkou jak po poľadovici sa Liverpool vydá do hlavného mesta Gulemiházyovcov s nádejou, že už sa to musí proste na dobre obrátiť. Lipsko je super. Majú super trénera, skvelých hráčov a klubovú kultúru s víziou, ktorú im dnes závidí každý od Partizána Bardejov až po /doplň podľa klubovyznania/.

Viete, čo v Lige majstrov odlišuje čierneho koňa od klubu svetovej úrovne? Dvojzápas. Nadnes poviem Liverpool.

Porto – Juventus

Peťo

Sleduje niekto portugalskú ligu? Okej, okrem Šporara, sleduje tam niekto vývoj ligy? Musím sa priznať, že som musel pátrať po tom, ako je na tom momentálne Porto. Aktuálne 7 bodov za Sportingom a o zápas viac, v Porte to už asi môžu zabaliť. Veľmi podobne je na tom momentálne aj turínska Stará dáma, 8 bodov za Interom. Juve sa od príchodu Cristiana stalo až veľmi závislé na jeho góloch. Cez víkend ho nedal a Juventus s Neapolom prehral. Momentálne to vyzerá tak, že v Turíne sú len dve istoty: prvá, ak Ronaldo nestrelí gól, tak sme v dupe a druhá, tona gélu na Moratovej hlave.

Portugalská mašina nám nevie sľúbiť ďalších 20 rokov ale myslím, že v stredu nám môže sľúbiť nejaký ten banán v jeho domovine. Môj tip 0:2. Ronaldo 2x.

Timo

J z Turína proti klubu, ktorý sa roky prebíja do vyraďovacej fázy akosi automaticky. Aspoň sa mi tak zdá. Ak sa nejakou mne neznámou a nemožnou náhodou stane, že Porto strelí v dvojzápase viac než dva góly, dobrovoľne pozriem celý zápas slovenskej ligy bez argumentov. Juve v najdivnejšom 4-4-2 aké kedy svet videl môže postaviť aj Ronalda do brány a Pirla späť do zálohy a i tak ukope postup.

Dávam na Moratove slzy v očiach po 25. minúte a šiestej odjehodenej šanci na gólový zápis, pričom Juve ovládne oba zápasy.

Sevilla – Dortmund

Peťo

Možno nečakane, ale pre mňa to bude asi najatraktívnejší futbal prvého týždňa. Giganti sa nebudú púšťať do ofenzívnych uragánov, hurikánov ani Petrov Marcinov avšak mužstvo Sevilla sa prezentuje sympatickým futbalom. Doma v Španielsku naháňajú Real (hoci pri tej ich nekonečnej marodke by bolo ťažšie nenaháňať) a po príchode Rakitiča sa ukazujú vo veľmi zaujímavom svetle. Dortmund na druhej strane je preplnený talentom, ale niekde to viazne. A momentálne im to viazne trochu viac ako by chceli. Stredajšia noc bude patriť domácim v pomere 2:1. Za hostí kto iný ako Haaland.

Timo

Tento match si viem pokojne predstaviť ako finále Európskej ligy a teda je dobré pre futbal, že jeden z nich si po dvojzápase v LM nateraz nezabaví. Sevilla vie pokusať aj pokúšať najzložitejších favoritov, no to nebude stredajší prípad. Obaja zúčastnení vybehnú na trávnik odhodlaní dať 4 a dostať pokojne aj 3, lebo hlavné je neprehrať. Haaland a Sancho by za iných okolností mohli kľudne nahradiť aj Romea a Juliu, akurát neviem, kto by bol lepšia Julia. Ale nie len o tom som chcel. Sily si zmerajú dva silné celky so snahou o ďalší dvojzápas, pričom Dortmund má do konca sezóny trénera, čo by remizoval možno aj proti Slavoju Trebišov.

Minule mi suseda hovorí, že sa sťahujú z Michaloviec do Žiliny, aby boli bližšie pri synovi. Po mojej otázke, že kde býva syn a jej odpovedi, že v Chicagu, som sa radšej odsťahoval ja. Držte sa a stay zdraví, kolektív.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal