Sledujte nás

Futbal

Takto sa reprezentácia nerobí, do …

Fakt, že na Cyprus sa chodí dovolenkovať a nie hrať vysokokvalitný futbal, u mňa platí aj naďalej.

Cyprus - Slovensko, kvalifikácia na MS 2022
Foto: SITA/AP Photo/Petros Karadjias

Cyprus naposledy na domácej pôde remizoval ešte v roku 2019. Proti Kazachstanu. Myslím, že na úvod akurát stačí. Vítam kolektív pri boľavom pohľade na stredajší zápas Cyprus – Slovensko.

Fakt, že na Cyprus sa chodí dovolenkovať a nie hrať vysokokvalitný futbal, u mňa platí aj naďalej. O to viac ma však dusí vlastný patriotizmus s vedomím, že čom som videl sa už neodvidí. „Nie som spokojný, ale dali sme do toho srdce. Nikomu nemožno nič vyčítať, každý si plnil úlohy na 100%. Hlavné, že sme neprehrali.“ Viem, že pred náročnými zápasmi by hejt nebol práve najmotivujúcejší, ale toto? Kucka riekol vety, pri ktorých sa zastavilo chodenie ešte aj Hlavenovi v štúdiu. Ja k tomu nemám slov, len pár poznámok, ktoré som si počas zápasu mal čas napísať, zvýrazniť, vyfarbiť a ešte aj vytieňovať.

Katastrofa. Slovensko nie je reprezentácia s typickým herným prejavom a teda každý sa musí snažiť na 110% urobiť svoje maximum a doviesť loptu do siete. Čo z toho, keď naši svojou ofenzívnou impotenciou a kreatívnym nedostatkom nechajú na trávniku vyniknúť aj omnoho väčšieho outsidera. Nejde z nás strach, nejde z nás dominancia, nejde z nás kvalita. Išla z nás bezmocnosť (verím, že niečo také už neuvidím).

Matúš Bero bol počas zápasu našim najlepším hráčom v poli (spolu so Škriniarom). Vracal sa do obrany po lopty, vybojoval v strede poľa dôležité súboje od ktorých ostatní utekali. Bol motorom chabej a ešte chabejšej hry a pre mňa jediné svetielko možného úspechu. Presne tak v 78. minúte ho vystriedali. V časti zápasu, keď sme mohli jednou loptou zlomiť suchoty a dať hocijaký pozliepaný gól.

Keby mi tréner Tarkovič teraz potvrdil, že v 60. minúte pustil do hry Ďuriša, lebo že asi pozná tamojšie podmienky, prišlo by mi zle. Jeden nehybný útočník proti obrancom, ktorí ho prečítali ešte kým sa na tabuli ukázalo v zelenej farbe jeho číslo. A Ivan Schranz? Bojovník s dobrým tempom, ktorý prišiel do hry v 78. minúte. Zahodil v poslednej sekunde šancu ako hrom, ale uznávam, aspoň sa do nej dostal.

Poznáte ten stav, keď si vyberiete nové topánky. Krásny parádny pár s vedomím, že každý by vám ich mohol závidieť. Tak sa včera cítili Bénes a Suslov. Do psej tribodky, Bundesliga a Eredivisie asi nie sú proti tankistom z Cypru dosť nóbl alebo ja neviem. Že by nesedeli do taktiky? My sme včera mali taktiku? Veď včera sme boli minimálne pol hodinu v absolútnom útlme bez nápadu či jednej dobrej prihrávky na polovici súpera. Mirnix dirnix. 

Vždy, kým čakám na oficiálnu zostavu Slovenska, mám také zmiešané pocity radosti, strachu ale aj napätia. Včera som ale ostal odpálený. Už neraz som písal, že Ondrej Duda bude hrať na krídle zle, lebo nie je krídlo. Rovnako ako auto pôjde zle po vode, lebo nie je čln. Ale okej, snáď vyjde opore z kolínskych Capkov voľajaký sek do stredu. A k nemu? Albert Rusnák. Keby sa niekto pýtal, či sme na tom až tak zle, odpoviem, že nie, lebo sme na tom horšie. 4 MESIACE BEZ SÚŤAŽNÉHO ZÁPASU ťa dostanú do základnej zostavy reprezentácie? Udrite ma do hlavy, nech na to zabudnem. Aj keby hráme proti kolkárskemu výberu z Lichtenštajnska, tak je to nonsens. Keď mi brat napísal, že kľud Timo, ešte máme 30 minút. Hovorím mu, presne tak máš pravdu, ešte pokojne môžeme aj prehrať.

Keby som vhodil do fontány euro za každý krát, čo spolukomentátor Zeman zaplakal nad absenciou Hamšíka, tak som konkrétne o všetky eurá chudobnejší. Okej, Marek asi chýbal, neviem posúdiť. Oprava, nechcem posúdiť. Ale takto sa to predsa nerobí. Jasné, spomeniem na to, ako Marek Hamšík dlhodobo patril k najlepším hráčom atď. Ale to bolo. Treba sa posúvať dopredu a nie vzlykať a hľadať si útočisko pre výhovorku, že prečo nám to na šmišnom Cypre nevyšlo.

Remizovať na Cypre po takom výkone je horšie, než prehrať federálne derby po životnom výkone.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal