Sledujte nás

Futbal

Kvalifikačný kolotoč MS 2022 začína: Here we go again

Záverečný turnaj Majstrovstiev sveta je síce na programe až v roku 2022, no boj o lukratívne miestenky z európskej vetvy začína už dnes večer.

Škriniar a Pekarík - reprezentácia Slovensko
Foto: SITA/AP Photo/Peter Morrison

Záverečný turnaj Majstrovstiev sveta je síce na programe až v roku 2022, no boj o lukratívne miestenky z európskej vetvy začína už dnes večer. Usádzam kolektív pri pohľade na úvod kvalifikácie MS 2022.

Aj napriek stále aktívnej vírusovej pliage sa v stredu začína veľký klasifikačný kolotoč, z ktorého vzídu účastníci blížiacich sa MS vo futbale. 55 reprezentácií v desiatich skupinách a napokon 13 statočných hrdinov, ktorí si vybojujú letenku do Kataru. Vraj to mi nevychádza? Tak v skratke:

  • 10 skupín = 10 priamo postupujúcich z prvého miesta skupiny.
  • 10 skupín = 10 tímov z druhého miesta skupín doplnené o dva najvyššie hodnotené (ešte zo skupiny nekvalifikované) tímy z Ligy Národov.
  • teda 12 tímov v baráži = tri vetvy po štyri tímy a následne traja víťazi (jeden z každej vetvy).

Tadá, 13 postupujúcich z európskej kvalifikácie. Kto to však bude? Boj o každý cenný bod sa začína už dnes.

Streda, 24. marec 2021

Turecko – Holandsko

Skupina G sa skladá zo šiestich tímov, pričom najaktívnejší favoriti na postup a úspech sa stretnú hneď v prvom kole. Turci sa môžu spoľahnúť na zodpovednú obranu ale i celkovo na kvalitných hráčov, ktorí prišli na zraz v dobrej forme. Holanďania budú prirodzene pod tlakom, pričom stále im chýba opora a kapitán VVD. Črtá sa rýchly futbal zo strany na stranu plný technickej kvality ale aj tvrdých súbojov.

Stávkové kancelárie uprednostňujú hostí od Tulipánov s kurzom 1,8 (nič nereálne).

Belgicko – Wales

Belgičania partia k najkvalitnejším účastníkom celej európskej kvalifikácie, pre ktorých je skupinová fáza kvalifikácie len nutnou kvačkou na liste reprezentačných povinností. V tzv. českej skupine E ich čaká v prvom zápase Wales, ktorý len málokedy dokážete ubehať, respektíve inak fyzicky či mentálne predbehnúť.

1,31 na domáce wafle a až 11,3 na hostí z kraja Drakov. Remíza pri 5,4 magneticky láka poleura, možno aj celé.

Francúzsko – Ukrajina

V stredu štartuje svoju púť aj úradujúci majster sveta. Galský kohút si môže urobiť chuť na našich východných susedoch, ktorí budú radi za každých desať za sebou idúcich prihrávok na polovici súpera. Pre domácich rutina, Embappé hetrik?

Cyprus – Slovensko

Blahoslavení tí, ktorí veríte v náboženstvo menom futbal. Slovensko ide do ďalšej kvalifikácie MS. Päť súperov, 4x SKO a potom Malta x Mily Cyprus. Nie je príjemné priznať, že pre našich vie byť každý protivník reálnym súperom, čo platí aj o stredajších ostrovanoch. Ideme bez Hamšíka a aktuálne najviac skáče punditské pero nad zamyslením, či chvala alebo žiaľ bohu. Každopádne ideme po tri body.

Kurzovo sme na tom na úrovni 1,85, čo dáva nádej tipérom a zamyslenie tvorvom kurzov, že či sme na tom naozaj až tak nedobre. Uvidíme už dnes o 20:45.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal