Sledujte nás

E-športy

Štartuje EHOKEJ liga, prvá oficiálna e-športová hokejová liga na Slovensku

Štartuje EHOKEJ liga – prvá oficiálna e-športová hokejová liga na Slovensku, v ktorej sa bude hrať o celkovo 15 000 €.

EHOKEJ liga
Foto: ehokejliga.sk

Obrovská novinka pre slovenskú e-športovú scénu! Štartuje vôbec prvá oficiálna e-športová hokejová liga pre hráčov PlayStation, ktorá je určená ako pre profesionálov, tak aj pre širokú verejnosť a fanúšikov.

E-športy zažívajú celosvetový boom a prejavuje sa to aj na našej domácej scéne. Do novinky s názvom EHOKEJ liga sú zapojené všetky kluby najvyššej slovenskej hokejovej súťaže a táto súťaž ponúka ešte jedno lákadlo – prize pool v celkovej hodnote 15 000 €, ktorý je historicky najvyššou výhrou v e-hokejovej lige na Slovensku či v susednej Českej republike. Celá EHOKEJ liga sa pritom odohrá na platforme PlayStation 4 alebo PlayStation 5 v hre NHL 21 (ktorá je pre mnohých z nás dôverne známa) v režime Hockey Ultimate Team.

Hokej je na Slovensku národným športom a do povedomia sa vo veľmi významnej miere dostáva aj jeho e-športová verzia. Už teraz máme dokonca svetovo veľmi známe mená v komunite e-hráčov hokeja. Sme radi, že aj slovenské hokejové kluby sa zapojili do tohto trendu, ktorý im môže priniesť nových fanúšikov z radov aktívnych gamerov. My vnímame e-hokej a e-šport aj ako priestor pre mladých ľudí na budovanie sociálnych väzieb. Chceme klubom aj samotným hráčov poskytnúť viac, ako len pôžitok z hrania,“ povedal Ondrej Klokoč zo spoločnosti ESPORTS ENTERTAINMENT, ktorá organizáciu cele EHOKEJ Ligy zastrešuje aj v spolupráci s partnermi – tým generálnym je spoločnosť TIPOS, ktorá je hlavným sponzorom aj našej najvyššej hokejovej súťaže.

Zapojiť sa môže naozaj každý

Do diania v EHOKEJ lige sa môže zapojiť ktokoľvek – či už ste profesionálnym hráčom e-hokeja alebo fanúšikom. Registrácia do turnaja sa začala už v stredu 24. marca 2021 na webe ehokejliga.sk a stále prebieha. Preto ak si veríte a chcete zabojovať o svoje miesto v hlavnom turnaji, neváhajte a zaregistrujte sa ešte dnes.

Po ukončení registrácie prebehne päť úvodných kvalifikačných kôl, v ktorých budú hráči zbierať body a následne sa tí najlepší budú uchádzať o miesto v jednom z jedenástich slovenských tímov Tipos Extraligy zapojených do projektu. Každý hokejový tím budú pritom reprezentovať dvaja hráči – ich draft prebehne 16. apríla po ukončení kvalifikácie.

Po drafte následne začne základná časť sezóny EHOKEJ ligy, a to 20. apríla, pričom posledný zápas je naplánovaný na 3. júna 2021. Z tabuľky základnej časti postúpi do play-off 8 najlepších tímov a víťazný tím, ktorý získa titul majstra Slovenska v EHOKEJ Lige a tiež finančnú výhru, spoznáme vo finále 24. júna 2021.

Sledujte živé prenosy EHOKEJ ligy

Ak ste fanúšikom e-športu a hokeja, live prenosy EHOKEJ ligy si jednoznačne nenechajte ujsť. Sledovať ich budete môcť na kanáloch YouTube a Twitch, a to aj so štúdiom a profesionálnym komentátorom. Najzaujímavejšie okamihy a udalosti vám rovnako budeme prinášať aj my formou článkov.

Organizátorom aj všetkým zapojeným držíme palce do premiérovej sezóny tohto prelomového projektu!

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v E-športy