Sledujte nás

Timove postrehy

Lockdown stories: Marec a 100 bežeckých kilometrov

Uplynulý mesiac marec mal byť najväčšou výzvou v mojej doterajšej bežeckej kariére. Viac už v nasledujúcich riadkoch.

Lockdown stories: Marec a 100 bežeckých kilometrov

Vítam prejedený kolektív pri obhliadnutí sa za mesiacom marec, ktorý mal byť najväčšou výzvou v mojej doterajšej bežeckej kariére. Viac už v nasledujúcich riadkoch.

Behávam. Aj keď to možno moja postava alebo tempo neodzrkadľujú podľa predstáv, práve v apríli 2021 oslávim prvý rok ako wannabe rekreačný bežec. Pred rokom to začalo z dôvodu odhodlania, radosti z pohy…hej hej, vieš komu hovor. Začal som, lebo ešte pár mesiacov nehybnosti a trčal by som z oboch strán postele naraz. Veci sa za ostatný rok vďakaBožku zmenili. Váha išla dole a beh, ktorý som považoval len za nástroj na schudnutie, mi ostal verným partnerom aj naďalej. Veď čo je lepšie, ako si vyventilovať hlavu v ťažkej situácii alebo zlej nálade? Beh síce vaše problémy nevyrieši, ale za to vás tak rozoberie, že večer líhajúc pod perinu nemá vaša makovica čas na premýšľanie o negatívnej energii, teda o žiadnej energii.

Na začiatok som sa teda fajne opustil ako autor knihy o káve na chudnutie či účinku fólie na redukciu tuku, ale teraz k veci. Beh je mojou súčasťou vďaka bratrancovi #R, ktorý mi ako skúsenejší bežec čas od času nadhodil nejakú tu výzvu. Keďže mám rovnako rád výzvy a alergiu, neprikladám tomu väčšiu pozornosť. Na pár som sa ale chytil. V novembri som vďaka jeho vedeniu zmákol 94 km so sebavedomím, že viac odbehne len Kipčoge a predavač Šanel kabeliek na pláži. Behali sme furt. Dážď, sneh, mráz, mak, lobotk.. aha to je iná téma.

Bežeckých 100 kilometrov - Timo

Blížil sa marec. S vidinou lepšieho počasia sme ukuli diabolský plán, že pokiaľ má podržia klubä, 100večka by nebola od veci. Jasná vec. Prvotný plán v mojej hlave, ktorej vlasy už volám Lockdownový účes č. 5, bol cca 20 behov za mesiac v režime dva dni bežíš – jeden ležíš. Podarilo sa mi to takpovediac po turecky. Prečo po turecky? Pretože polmesiac… som vydržal. Druhú polku marca som switchol na systém deň beháš – deň stukáš. Stovku som síce nedal, ale za to som dal 112,6 km. Zadosťučinenie, radosť, dobrý pocit, motivácia a otlačené nohy.

S pozdravom a odkazom, že peniaze a tempo som nikdy nemal, želám krásnu Veľkú Noc.

Reklamy
Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 300x300

Futbal

Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 300x300

Viac v Timove postrehy