Sledujte nás

Futbal

El Clásico spoza piva: Všetko je raz po prvýkrát

Ako fanúšik domácich som nečakal žiadny futbalový skvost, a to ako od domácich, tak od hostí. Vitajte pri chmeľovom hodnotení El Clásica.

Gól Benzemu proti Barcelone v El Clásicu
Foto: SITA/AP Photo/Manu Fernandez

Všetko v histórii je raz po prvýkrát. Včera napríklad prvé Clasico v tréningovom centre Realu, alebo z čisto zaujatého hľadiska futbal, ktorý na španielske pomery bol bez kecov a mal patričné sledovaniahodné parametre. Na záver úvodu, história napísala príbeh toho, že pisateľ týchto riadkov vyhral historicky prvú Alpu za presný výsledok. Cvinke pozdravujem. Spoločenstvo piva, vítam pri chmeľovom hodnotení El Clásica.

Ako fanúšik domácich som nečakal žiadny futbalový skvost, a to ako od domácich, tak od hostí. Od domácich preto, že vidieť dva podarené zápasy behom piatich dní v tejto sezóne sa mi ešte nepodarilo a to som sa veruže snažil nájsť stále aspoň nejaké pozitíva. Na strane druhej, Barcelona prechádza niečím, čo by niekto nazval generačnou obmenou. Vraj.

Zidane vyrukoval so štyrmi stredovými záložníkmi, ktorých akčný rádius zaberal v prvom polčase takmer celý stred ihriska, čím sa mu podarilo vypojiť zálohu Barcelony. Nie že by to bol nejaký problém, keď najpohyblivejším hráčom tam bol Fero de Jong a to tiež nie je žiadna hitparáda. Valverde pred prvým gólom ukázal, prečo sa dnes objavil v základe. Zobral loptu, rozbehol sa a viac nebolo treba. Barcelona na žuvačke nezareagovala a Big Benz vytiahol pätu ako Kristiano za čias, keď dával góly a vyhrával Ligu majstrov. Zdravím do Turína. Pri druhom góle si vzal Dest príklad z už spomínaného Kristiana a pri priamom kope sa otočil riťou proti strele. V Barcelone ani dnes netolerujú, ak si niekto berie za vzor najlepšieho strelca arcirivala a preto davaj ho dole na polčas. Nabudúce sedíš, bráško.

V druhom polčase stojí isto za zmienku gól Barcelony, ktorý strelil Mingueza ukážkovým zakončením Jardu Kužela z Okresního přeboru. Ukázal prehľad obrancu v súperovom vápne a nekompromisne to holeňou poslal do brány. Samozrejme, nepremenilo sa zopár vyložených šancí na oboch stranách, objavili sa nejaké WTF rozhodnutia rozhodcu (vitajte v Španielsku) až prišla posledná minúta a s pivom v ruke a vyloženými nohami si vravím, že sa už nič nestane. Kým Inaix Moriba to nenapálil do brvna a mne vtedy stiahlo riť tak, že by sa tam nezmestil ani zastrúhany vlas.

Koniec koncov, pre mňa dopadlo nakoniec všetko dobre, tri body ostali v Madride, pivo nezvetralo a chutilo, mohol som isc spac.

A hej, vyjadrí sa k tomu ešte aj odborník na bavorský fodbal a bratwursty, aby tomu dodal názor nezaujatého odborníka. Teda snáď nezaujatého.

Timo

Zápas o Španielsko som zapol tesne po 10. minúte, že reku si užijem desiatky minút najlepšieho futbalu od Pyrenejského polostrova. Do polčasu nakoniec dva góly Realu, dve žlté Barcelony a ešte aj striedanie. Žeby odraz skvelého napínavého futbalu? Buď som už veľmi náročný, alebo asi fakt som, lebo toto malo podľa mňa veľmi ďaleko od clash wannabe najsilnejších futbalových značiek. Real vyhral na tréningovom kúpalisku 2:1 a Messiovci boli za celkový výkon hodní uteráku nielen kvôli intenzívnemu lejaku.

Do skakavenia drahí veriaci.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal