Sledujte nás

Futbal

Spoza piva: Utorok v Lige majstrov, 13. apríl 2021

Na utorkové odvety štvrťfinále Ligy majstrov sa pozeráme ako už tradične spoza piva.

Bayern - PSG, štvrťfinále Ligy majstrov
Foto: SITA/AP Photo/Matthias Schrader

Naše ideologické futbalové poznatky síce neznamenajú v konečnom dôsledku veľa, ale pre nás v ten moment znamenajú úplne všetko. Vítame kolektív pri pohľade spoza piva na utorkové odvety štvrťfinále Ligy majstrov.

Peťov disclaimer: Všetko, čo bude napísané v najbližších riadkoch, sú holé nezmysly vyprodukované hlavou frustrovaného pisateľa z Moravy, ktorého názory vo svete futbalu majú váhu ako pandemické opatrenia za riekou Moravou alebo ako myšlienkové pochody jeho Igorodia I. Trnafského. Za prípadné ujmy nenesie autor žiadnu zodpovednosť.

PSG – Bayern

Peťo

Schválne som si otvoril nominačky oboch mužstiev, aby som vedel ešte pred prvým slovom do čoho idem. A potom som si otvoril počasie na dnes, či sa v Parku Princov náhodou neobjaví podobné Iľkove polojasno ako pred týždňom v Mníchove. A treba povedať, že ani z jednej z týchto informácií nie som múdrejší. Bohužiaľ, aj takéto momenty prináša pondelok a všetko produktivita dňa minutá v čase od 7:22 do 7:48.

Pred týždňom som sa sekol, keď som veril Bayernu aj bez Lewandowskeho a naopak PSG som zakopal nevyrovnanými výkonmi do zeme. Ako by povedal klasik spoza piva v šenku v Spišských Vlachoch: „Prauda sa ukázala.“ Tento týždeň budem pre zmenu tipovať obojstranne kvalitný zápas, aktívny vysoký pressing hostí a hlboký defenzívny blok domácich, ktorí sa budú spoliehať na Neymara, Ninja korytnačku Kyliana a ich bleskurýchle kontry. Slová som si požičal do Marcela M, sčasti aj od Laca B a len som opísal to, čo sa dialo minulú stredu, pretože na 98% sa to bude diať aj tento týždeň.

Vidím to na drámu so šťastným koncom pre parížsky šalát, ale ak to má proti šejkom niekto otočiť, tak Oktoberfest. Bez Roberta to bude ťažšie, ale ak sa šťastena nakloní tento týždeň k Bavorom, nič nie je nemožné. 2:2.

Timo

Pred týždňom to bola pre pravého nadšenca Bavorskej hitparády skôr hviezdna rota. Obrana zlyhala a poviem len jedno, velectený kolektív – pokiaľ si v zápase TAKÉHO rámca proti súperovi s TAKOU ofenzívou dovolíš dva kixy, dostaneš naisto dva góly. V tomto konkrétnom prípade aj tri.

Podobne ako Peder, aj ja som slepo staval súhru nad 370 miliónov za dvoch útočníkov. Dnes to ale bude o inom. Obaja totiž presne vedia, čo potrebujú hrať. Bayern plná poľná vpredu a Vežiaci pozorná obrana. Presne tak chlapci, futbal je aj o defenzíve, vravel včera Početíno zamýšľajúc sa, či vôbec má toľko dobrých obrancov. Nebude Marquinhos, nebude stabilita? Presne tak, jak nebol Lewa a mali byť i tak góly. To je tak dnes niečo predpovedať. Očenaš pred výkopom a ideme do semis, 1:3 pre hoscí.

Chelsea – Porto

Peťo

Kto okrem fanúšikov Chelsea sledoval tento zápas, ruku hore. Dobre. Asi nikto. Ako to vlastne skončilo pred týždňom?

Šesť dní dozadu som tipoval v tomto zápase bezgólovú remízu, ak ma moja slabá pamäť neklame, a tento tip mi samozrejme absolútne nevyšiel. Chelsea vraj pod Tuchelom ožila, zlepšila hru dozadu, ale prestala dávať toľko gólov ako za čias Fera Lamparda na lavičke. Ako vravel kauč Fabián v Partizáne Bardejov: „…nedostaneš gola, nemožeš prehrať.“ Pred rokom by som napísal, že ak máš vpredu Wernera, tak jeden tam isto nejako strelíš. Dnes to znie ako pekná utópia a v istých momentoch aj ako vtip. Macedónci budú o tom skladať básne ešte roky.

Zápas sa opäť hrá na neutrálnej pôde, opäť nikto nie je doma, akurát Čelza si vezme modré dresy a ich fanúšikovia si budú môcť v pokoji položiť plecháč na pupek a skričať domácej pani, že má v p… tak ako tej onej známej pesničke od Horkýže.

Originálny v tomto prípade nebudem a zopakuje sa rovnaký výsledok pre rovnaké mužstvo spred týždňa. 2:0.

Timo

Chelsea si minulý týždeň vybavela svojim displayom takžka skvelú pozíciu či dokonca postupovú istotu. ČI… presne tak, to je veľká vec ČI ČI ČI. Porto nemá čo stratiť je najotrepanejšia fráza vo vesmíre a platí presne tak isto, ako fakt, že Chelsea si dva góly ustráži. Ibažeby zas prekvapili… Tucheliňo vraj celý týždeň trénuje stavbu hráčov v múre, šak by som radil, ombre.

Modrí idú ďalej a nečudoval by som sa, keby ich cesta v Lizemistru skončila najhoršie na striebornej pozícii.

Vivat futbalový život a Spoza piva už čoskoro dočítania, priatelia.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal