Sledujte nás

Futbal

Atlético Madrid ukazuje, ako sa (ne)hrá o titul

Madridské zebry s červenou namiesto čiernej boli v istej časti sezóny už jednou nohou majstri. To však bolo už veľmi, veľmi dávno.

Atlético Madrid gólová oslava
Foto: SITA/AP Photo/Manu Fernandez

Madridské zebry s červenou namiesto čiernej boli v istej časti sezóny už jednou nohou majstri. To však bolo už veľmi, veľmi dávno. Dnes sú teda príkladom toho, ako presne sa na najvyššej svetovej úrovni nehrá v čase, keď je titul skoro na dosah.

Nebolo to tak dávno, čo som publikoval jeden článok zo série 5 pretože. O čom bol? Presne tak, 5 dôvodov, prečo je Atlético Madrid súce na ligový titul. Písal sa február identického roku a Atléti boli na čele tabuľky La Ligy v takom štýle, že aj Sir Tom Jones by oproti nim vyzeral ako otrhaný Adam Ďurica. Náskok vyše 10 bodov, vždy zápas až dva k dobru, neskôr koniec v Lige majstrov a teda priamočiara koncentrácia na ligu. Ta dze, takú ešte nehrali. Alebo skôr už ju ani nezahrajú.

Posledných šesť ligových zápasov prinieslo pre Simeoneho bitkárov pomerne prijateľný program, ktorého vrcholom bol zápas so Sevillou. Atléti z onej šestky vyhrali len trikrát a čo viac, proti outsiderom okupujúcim posledné sedadlá tabuľky: Alavés (16. miesto), Huesca (19. miesto) a Eibar (20. miesto). A zvyšná trojka? Dve prehry a remíza proti klubom z hornej polovice. Takto sa o titul nehrá. Stratíš sebavedomie, náboj, formu aj pomyselný rešpekt od najväčších rivalov. V onom spomínanom článku, v ktorom som velebil Rojiblancos do nebies od Ubľe až po Záhorskú Ves, bol jeden z dôvodov aj chabý prístup konkurencie od Realu a Barcelony. Tí za ten istý čas, čo Atléti dali na hrot miesto Suáreza záložníka Llorenteho, pozbierali cenné body a razom sa ich šance na titul vyrovnali. A potom je tu Sevilla, ktorá si sťaby nenápadný bojovník predčasne vyfutbalovala miesto v Lige majstrov a zrazu jej na titul chýbajú tri body. Kto by to bol povedal. Lebo ja asi nie. Buena suerte chicos.

K dnešnému dňu je Atlético Madrid stále na čele, no jeho náskok pred Realom sú chabé dva bodíky. Rovnaký počet stráca aj Barca, ale tá si drží v rukáve zápas k dobru, čiže ak ho vyhrá… presne tak. Do konca ligy ostáva 5 kôl (pre Barcu 6), pričom na Atlétov čaká práve Barca či Real Sociedad a bude veľmi zaujímavé sledovať, či sa dokážu udržať na strome aj keď aktuálne lapajú po posledných vetvičkách.

Tabuľka La Ligy po 33. kole

1. Atlético – 73
2. Real Madrid -71
3. Barclona – 71 (zápas k dobru)
4. Sevilla – 70

S opakovaným tvrdením, že jediná liga, kde dáš titul aj bez formy, je tá naša, vám prajem ničím nerušený týždeň a keďže sme vydržali, snáď už čoskoro aj na nejakej teraske, kolektív.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal