Sledujte nás

Futbal

Dvaja spoza piva: Semifinále Ligy majstrov, prvé kolo

Prvé kolo semifinálových súbojov Ligy majstrov sľubuje zaujímavé súboje o finálové miestenky. Nechýbajú preto ani naši redaktori s názorom spoza piva.

Porto - Chelsea, Liga majstrov
Foto: SITA/AP Photo/Angel Fernandez

Začiatok každého preview spred alebo spoza piva, výber nechám na čitateľa, sa pravidelne venuje nejakej podstatne nepodstatnej veci. Úrad verejného zdravotníctva rozhodol o tom, že sa diváci na Slovensku môžu vrátiť na tribúny. Či je to aj v záujme divákov, to tiež nechám na čitateľa. Ale povedzme si, trestať 2000 ľudí najprv testami, skríningom alebo čipovaním a následne sledovaním heroických výkonov fodbalistov z naších ligových pažití, to hraničí so zločinom proti ľudskosti. Tu sme pri futbale, majte aspoň trošku úcty, do psej matere.

Real Madrid – Chelsea

Peťo

Podľa Zidana je každý ďalší zápas Realu ako finále. Túto frázu ako ich fanúšik čítam v pravidelných týždňových intervaloch od obnovenia súťaží vlani v lete. Vtedy to tak aj vyzeralo, Real zdrvujúcim finišom prevalcoval konkurenciu a získal titul na domácej scéne a sám sa vyprevadil v dohrávanom osemfinále Ligy majstrov so City.

Túto sezónu to vyzerá zatiaľ naopak, v lige titul evidentne titul získať nechce a za to v Lige majstrov zaberie stále až vtedy, keď je to najviac treba. A tak je aj dnes. Postaví sa proti ním mužstvo, ktoré udržalo najviac núl v sezóne, ale zároveň dostalo doma 5 kúskov od predposledného WBA, takže toľko k tomu. Aspoň, že bude Superliga a len napínavé zápasy medzi veľkoklubmi. A samozvanými veľkoklubmi. Počkáme dva dni a stále si budeme myslieť, že bude Superliga. Jasné Florentino, ta jak by ňe.

Eden Hazard odohral cez víkend 15 minút bez toho, aby sa zranil (aktuálny stav v momente písania týchto riadkov), preto je najvyšší čas, aby bol dnes použitý proti svojim bývalým spoluhráčom ako žolík… a zase sa zranil. Veď zatiaľ úplne napĺňa predstavu fanúšikov o 100-miliónovej posile. Aspoň že nahradil rebelujúceho golfistu, teda čo sa počtu dní na PN-ke týka.

Tip na večer 1:0.

Timo

Presne ako si v úvode nenechal újsť kolega moravského typu, na slovenské štadióny pôjdu diváci a Superliga zanikla skôr, než ktokoľvek z účastnených stihlol povedať metlobal. Komédia je však prevedenie toho oznámenia ohľadom divákov – 2000 vonku a percentuálne podľa kapacity… si mohli na SFZ ušetriť klávesnice, lebo na slovenské štadióny toľko ľudí veru asi nikdy nepríde. Dal by pánBožko takého dňa, sedel by som v prvej rade. S Peťom. Samozrejme aj s pivom.

Ale poďme k veci dnešnej. Jako som aj spomínal v jednom livestreame, tento zápas sa nesie v znamení bez jasného favorita. Obaja majú v 2zero21 kvalitnú formu aj sériu zdatných výsledkov. Zidane a jeho nepochopený pohľad na ihrisko, kde tí, čo o víkendu remizujú pokojne aj proti Vaniškovcam, vedia v Lige majstrov rozobrať kohokoľvek na počkanie. Proti nim Tuchelino a dynamické dobre brániace a stále aj ofenzívne nebezpečné Bluesovky v kompaktním 3-4-2-1.

Tipujem 1:1 a to nie je diplomatický odhad, to je len odhad.

PSG – Manchester City

Peťo

Ropou napumpované druhé semifinále, kde som si prial skôr stret Bayernu s Guardiolom. Ale čo už, človiek mieni, šašek Neymar s Mbappem menia. Nebyť týchto dvoch a Navasa v bráne, tak Paríž nemá vo štvrťfinále nárok. Oni by asi ten nárok nemali, keby bol Bayern v plnej sile, ale na to sa nehrá a dnes to už aj tak nikoho nezaujíma.

Chlapci, tak vám poviem. Ja to PSG vôbec nemusím. O City sa dá povedať niečo veľmi podobné, ale ak by som si mal z týchto dvoch vybrať jedného, ktorý by mal postúpiť do finále, tak je jasné, že to nebude nikto. Ale ak fakt niekto musí, tak to bude City.

Zároveň sme už neraz videli, jako Guardiolova našľapaná družina zlyhala v ten najmenej očakávaný moment, napríklad proti Lyonu minulý rok. Cez víkend dvihli nad hlavu anglický ligový pohár. To je taká šupa, že by som sa vôbec nečudoval, keby sa im z toho zatočila hlava a Neymar ich poslal už po prvom zápase do… boja o tretie miesto.

Skúsim 2:2. Lebo neviem, tak nech budú aspoň góly.

Timo

Intergalaktický počet investovaných miliárd. Viacero hviezdnych hráčov s platom poloboha. Dva kluby. Jeden veľký a dlhodobý cieľ. Odraz snahy PSG či MCFC vyhrať Ligu majstrov len dokazuje, že vďakabohu konzistencia a fotbalová kultúra > lóve. Za PSG hovorí len a len faktor Neymara a Mbappého. Pokiaľ má niekto dať, tak títo alebo Di Mária. Uvedomte si, že každá lopta na ich kopačke už v polovici ihriska znamená gólovú šancu. Lebo sú dobrí. Ale Neymar je okrem toho negatívny príklad profesionála. Tak možno na brazílsku ligu v pohode, alebo na slovenskú. MCFC má kompaktnosť, individuality aj tímový performance a pokiaľ sa tu bavíme o tom, že kto do finále, tak Guardiolovo lads.

Prvý zápas tipujem 1:2 pre City. Lebo PSG strelí gól a MCFC vyhrá.

Včera som sa dostal ku krásnej básnickej myšlienke. Už viem, čo je to peklo: talianska presnosť, nemecký humor a anglické víno. Majte sa, kolektív.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal