Sledujte nás

Futbal

Výsmech spoza stola: Keď ťa opľujú vlastní, verzia Bardejov

Už sme si u nás za ostatné roky zvykli na rôzne excesy a zvláštnosti v každom odvetví. Najnovšie to schytal ženský futbal.

Partizán Bardejov ženy
Foto: ahoj.tv

V banánovej republike Slovakistanu sme si za ostatné roky zvykli /museli zvyknúť/ na rôzne excesy a zvláštnosti v každom odvetví. Aj napriek tomu však vždy ostanem extra prekvapený, že kam až sa môže úroveň morálneho bahna posunúť. Najnovšie to schytal ženský futbal. Vítam kolektív.

Od názoru smerujúcemu k mužskej nominácii prešlo už pár dní a mne by ani nenapadlo, že sa k podobnej téme vrátim už tak skoro. Žiaľbohu. Posledné týždne sa skrz zlepšujúcu pandemickú situáciu veľa diskutovalo o tom, ako a či vôbec dôjde k reštartu mládežníckych a ženských súťaží. Keďže na najvyšších postoch a pri najkrajších stoloch sedia primárne ujovia, ktorí v tých najdrahších kravatách vedia o praktickom výkone ich rozhodnutí asi toľko, čo ja o kvantovej fyzike, presne tak to aj skončilo. A dobre, že po slovensky poriadne rozumejú max vedľa v Česku. Lebo nielenže by svet nevedel, že nejaké Slovensko existuje, ale k tomu tam ešte pľujú a fackujú vlastných reprezentantov.

Situácia sa má takto. Slovenskú najvyššiu ligu žien anulovali. Okej, ujovia rozhodli v prospech ešte bohatších ujov, aby mali i na utre kam ísť do práce. Nebolo by to ale také naše slovenské, keby tým niekomu nepoškodili. Prvé miesto v tabuľke si držali hráčky sladkého Slovana Bratislava. Na druhom mieste boli dámy z Partizána Bardejov. ALE /milujem keď môžem použiť také to ALE, ktoré zvráti všetko spomenuté ouje/. Bratislava skončila na prvom mieste hlavne vďaka tomu, že má na konte o 2 zápasy viac než Bardejov. Má náskok len troch bodov, čo je otázka jedného zápasu. Bardejovčanky odohrali päť zápasov s bilanciou 5 výhier a skóre 24:0. A aby sa hanba mohla obiť o hlavy všetkých šiši zväzákov čo takto rozhodli, bardejovské devy porazili aj veľký Slovan. Na jeho ihrisku. Au.

Morálne bahno, do ktorého vstúpili zástupcovia SFZ, sa tak skoro nezmyje. Keby sa hralo o všetko, aj tak by to bolo hnusné. Ale hrá sa ešte o oveľa viac. Prvý tím zo slovenskej ženskej ligy totiž získava postup do kvalifikácie Ligy majstrov, ktorá predstavuje nielen prestížnu, ale hlavne aj finančnú vzpruhu. Z aktuálneho vyhlásenia zväzu teda vychádza, že miesto do LM pripadá Slovanu a bodka. HO HO HO ČI ČI ČI. Stala sa krádež a zlodejmi sú tí, ktorí mali byť ochrancovia toho všetkého. Ja viem, zvyk je železná košeľa a najvyšší sú na Slovensku zvyknutí niečo urobiť, zamiesť do pod koberec a úsmeviky pred voľbami.

Som rád, že sa skrz médiá po Slovensku spustila prudká vlna odporu proti vyhláseniu SFZ a aj týmito riadkami chcem podporiť bardejovské Partizánky aj vedenie, aby sa nevzdávalo. Lebo toto nie je ani tak o Bardejove či o ženskom futbale, ale o športovej kultúre a zdravom rozume.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal