Sledujte nás

Futbal

Robert LewanGOALski a rekord, čo potrvá večne

Prekonať dnes sám seba je niekedy považované za úspech. Prekonať však päťdesiatročný rekord v modernom futbale malo byť doslova nereálne.

Robert Lewandowski - gólový rekord Bundesliga
Foto: SITA/AP Photo/Matthias Schrader, Pool

Prekonať dnes sám seba je niekedy považované za úspech. Prekonať však päťdesiatročný rekord v modernom futbale malo byť doslova nereálne. Malo. Mattoni… wut? Lebo už nie je. Dovoľte mi privítať kolektív pri zhrnutí streleckého rekordu Roberta Lewandowskeho.

Robert Lewandowski je gólostroj, o tom niet najmenších pochýb. Ale predpoklad, že pokorí rekord nastavený ešte v sezóne 1971/1972 veľkým Gerdom Müllerom, sa zdal viac než nereálny. Gerd totižto v onej sezóne strelil v nemeckej lige 40 gólov. Okej, na tú dobu, kedy sa od futbalistu očakával hlavne beh a všetko navyše bol bonus, ale rekord je rekord. Robert si túto výzvu vzal pravdepodobne k srdcu už vlani, no vtedy sa počítadlo zastavilo na čísle 34.

V tejto covid-sezóne bol skúsený tridsaťdvaročný Poliak v mega dobrej forme, za čo hovorí zápis troch ligových hetrikov, jedného štvorgólového zápasu a až päť dvojgólových prípadov. Rekord bol na dosah, no v apríli postihlo LewanGOALkeho zranenie kolena, kvôli ktorému vynechal v lige štyri zápasy. Kde iní vidia problém, Lewa vidí riešenie. Po absencií sa vrátil v nemenej lepšej forme, vďaka ktorej už v predposlednom kole vyrovnal Müllerov rekord.

Do posledného zápasu tak vstupoval s dosiahnutým, no nie prekonaným rekordom. V zápase proti Augsburgu bolo vidieť, ako pracoval tím pre to, aby Robertovi dopriali tento obrovský úspech. Keďže ale išlo o veľkú vec, Lewa nechal nadšencov čakať až do samého záveru. V 90. minúte sa po odrazenej strele dostal k lopte a zakončil do prázdnej brány. Gól 41. Rekord pokorený. Nová legenda predstavená. Najlepší útočník na svete z posledných dvoch rokov a meno, na ktoré sa v najväčšom futbale už nikdy nezabudne.

Gratulacje Robert, jesteś nowym bomberem!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal