Sledujte nás

Futbal

Dvaja spoza piva: Liga majstrov a finálový špeciál

Nastal deň veľkého finále. Deň, kedy sa guľatý svet upne na 22 pánov na trávniku. Po celom ročníku prichádza vyvrcholenie v podobe daru pre nás, divákov a nadšencov.

De Bruyne - Manchester City
Foto: SITA/AP Photo/Dave Thompson, Pool

Nastal deň veľkého finále. Deň, kedy sa guľatý svet upne na 22 pánov na trávniku. Po celom ročníku prichádza vyvrcholenie v podobe daru pre nás, divákov a nadšencov. Vítame kolektív.

Peterov disclaimer: „…áno miláčik, dopijem s chlapcami posledné pivo, zaplatím a idem domov.“ Ta jak by ne, príbeh tradičnej slovenskej rodiny alebo tradičného slovenského mládenca v pijatok večer v časoch, keď sa to dalo, keď nebolo nič zatvorené a obmedzené. Pomaly sa vraciame k normálu a k normálu sa vracia aj Liga majstrov. Hoc zatiaľ len s šiestimi tisíckami z oboch táborov a nejakými tisíckami vyvolených, samozrejme pretestovaných.

Finále Ligy majstrov 2020/2021

Peťo

Zvláštna sezóna Ligy majstrov sa dnes končí. Zvláštna v tom, že nikde neboli diváci až na dnešnú výnimku v Porte (ak sa mýlim tak len preto, že sa mi podrobné informácie nechce v sobotu ráno hľadať) a zvláštna v tom, že v nej nebol Arsenal. A možno aj posledná na istý čas, kedy sme videli Real, Barcelonu a Juventus v súťaži kvôli sankciám UEFA. Z ich strany to tento rok aj tak nebola žiadna hitparáda takže by chlapci možno aj ocenili nejakú tú voľnejšiu stredu v ich programe a poniektorí by aspoň nabrali ďalšiu motiváciu do kariéry. Späť ale k dnešku.

Finálové obsadenie je určite zaslúžené, City za celú sezónu a Chelsea za vyraďovaciu časť (viac som ich aj tak nesledoval). Tento rok nehrozí, aby priebeh stretnutia vyzeral ako pri poslednej finálovej účasti Chelsea, kedy v Mníchove prišli dvakrát pred bránu, dali jeden gól, Robben dokakal penaltu a v rozstrele to v drese Bayernu dokakal aj taký Basti Fantasty. Úplne zaslúžené víťazstvo, true story.

Sergio Aguero v minulosti prehlásil, že opustí City, keď v ich drese vyhrá Ligu majstrov. Šikovný ťah, za 10 rokov neviem rozprávať po anglicky a tak motivujem spoluhráčov dva mesiace pred koncom sezóny slovami v španielčine „chlapi, vyhrajte to a ja sa zbalím a pôjdem za Leom do Barcelony“. Say no more. Dámy a páni, srandujem a toto sú len výplody jednej chorej mysle. Spoza piva aj v sobotu ráno.

Večer to vyhrá City, tesne 2:1 a „rozhodne“ Timo dpc čo on zase nedal? Werner.

Timo

Ja už vyľakaný, čo som zas dze nedal a potom, že Werner. Tha chvalabožku. Pred nami je krásne finále dvoch tímov, ktoré si svoju prítomnosť a šancu na triumf poctivo vybojovali a právom sa dá tvrdiť, že od otvorenia nového kalendára sú to kluby s najpremazanejším motorom. Čelzi si v skupine poradila na štýl niekdajšie MUFC, že keď dostaneš troch súperov a z nich je tak max. jeden nebezpečný, postup už nie je povinnosť, postup je nutnosť. Skladám všetky klobúky (aj také tie poľovnícke s pierkom) za to, ako sa dokázali The Blues v zime otriasť zo svojich problémov. Zmena trénera, hra niekedy jak horšia desaťminútovka slovenskej repre, rozumej bez tváre. Ale dali to. Tucheliňo vymyslel pre vyobliekaných chlapcov šikovný systém, ktorý im zariadil vykusnutie Atlética, Porta a napokon i Realu Madrid. Dnes stoja proti Menčesteru jak by ujovia z abečka povedaľi. A bude to veru že mastenica svetovej triedy.

Na MCFC je pod Pepovou magickou paličkou vzácne to, že kohokoľvek vedia futbalovo odstaviť tak, že obyvateľ Štokholmu nevidel /Šved nevidzel/. Ruben Dias je pojem. Je príručkou toho, ako má dnes vyzerať world class difenda. A všetci mu to prajeme. Ako som spomínal aj na iných platformách, dnes má City odom ňa 51 a a Chelsea 49. A to len preto, lebo Pepe je so svojou družinou dlhšie a majú čo to odžité. A že má De Brujna.

Večer sa teším na televízor presne tak, jak keď som mal 8 a chodila Superstar. Skončí to 2:3. Pre koho a ako už ostáva diplomatickou záhadou.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal