Sledujte nás

Futbal

Kto zvíťazí na EURO 2020?

Futbalové EURO prinieslo už viacero prekvapivých výsledkov, no kto je aktuálne najväčším favoritom na celkový triumf? Takto to vidia naši redaktori.

Kane a Sterling v zápase EURO 2020
Foto: SITA/Andy Rain, Pool via AP

Futbalové EURO prinieslo už viacero prekvapivých výsledkov, no kto je aktuálne najväčším favoritom na celkový triumf? Takto to vidia naši redaktori.

Peťo

Pravda starých materí z čias mýtov a legiend, kedy ešte aj Zeus bol vodený za ručku do omylu hovorí, že lepší kožmejker v hrsti ako kajšmentke na streche. A týmto sa riadim aj počas kontinentálneho šampionátu, kde asi šestnástka mužstiev prišla hrať futbal a zvyšných osem oslavuje debilné rozhodnutie, že čím viac mužstiev na takom turnaji, tým väčšia šmecarina sa tam dostane. Aspoň, že Sokoli hrali futbal, ktorý sa dal považovať za moderný. Niekedy v roku 2006, keď na majstrovstvách sveta bavil Trinidad a s nimi aj Tobago. Musím uznať, že ten turnaj si neužívam ani vizuálne a je len dobré, že uteká rýchlejšie ako rýchlik Tatran z Bratislavy do Košíc. Asi tak rýchlo ako prešovský Tatran do tretej ligy. Au.

Fanúšikovia spod Tatier ani nestihli dopísať hejtujúce komentáre po prvom zápase a prišiel budíček v podobe výkonu proti Trom korunkám, za ktorý by sa nehanbil ani fanklub defenzívneho futbalu. V malebnej republike sa isto našli aj jedinci, ktorí už mali pripravené návleky na spätné zrkadlá svojich čipnutých passatov a prišiel volejbalový smeč Dubrafky a otcovský preplesk od toho Španielska, ktoré za svojho najlepšieho útočníka považuje Moratu. Hej, aj tak sa dá.

A potom tu máme krajinu, ktorá zase spieva, že futbol is kaming houm. Až na to, že ten futbal je pragmatickejší jak sám Laco Borbély. Ale budiž, aký formát turnaja, taká úroveň turnaja. Moji favoriti Francúzi sa svojou hrou a nepochopiteľným výpadkom proti Helvetom dostali akurát tak do posledných štyroch písmen slova favoriti. Ostali ešte Belgičania, no bez KDB asi nikto nevymyslí prihrávku, z ktorej by dal Lukaku gól. Jedine, že si to všetko vybojuje a prebije sám, čo možno nakoniec aj bude pravda.

Najradšej by som vo finále videl našich bratov Čechov proti Dánom. Škoda, že ich uvidíme v Baku už vo štvrťfinále. Pri rozhodovaní o ďalších europských šampionátoch dúfam vezme UEFA do úvahy aj to, že by sa mohlo hrať v Ulanbátare. Ludze istotne pridu. A to sa už teším na svetový mundial v Katare v decembri 2022 uprostred sezóny. Čo je veľa, to je málo.

Viťazom sa tak stane jeden z dvojice Anglicko a Belgicko. Ibažebynie.

Timo

Čarokrásna atmosféra EURA trvá už takmer jeden mesiac, počas kterého sme sa toho mohli naozaj veľa naučiť. Od solidarity a životného fairplay až po to, že klamať sa neoplatí. Áno, zase raz narážam na nejakú slovenskú hernú koncepciu, po ktorej nebolo na turnaji ani zdání. Skupina skončila asi podľa predstáv, respektíve nestalo sa, aby favorit stroskotal predčasne. Avšak koľko silných lodí vyplávalo na šíre more vyraďovacej fázy, toľko silných lodí už leží na hladine turnajovej pseudo hanby.

Inak keby sa ja mám živiť jako búkmejkr, tak nie že skrachujem ja, ale aj celý tento biznis. Za čierneho koňa n.1 že Turecko. Pamätaj ombre. Potom že Dánsko, to je zatiaľ v cajku. Ale že favoriti na celkový triumf? Isto Portugalsko vyhrá a ak nie, tak Francúzsko a ak sa láska podarí, tak Nemecko. Toto bol môj turnajový ortieľ napísaný na skalách nevedomosti. Všetci traja menovaní sú out až na to, že France padlo na výkone Švajčiarska. Uff. Ale to máš tak, na penalty by to proti Francúzsku možno zvládol i Bardejov.

Ostalo osem statočných. Alebo skôr osem hrozných, mám totižto radšej Tarantina. Dvojice celkom prešpekulované. Ak sa na to pozrieme pragmaticky, rebríček možného konečného poradia sa priam tlačí pred oči. Anglicko bude hrať o postup do semis proti Ukrajine, ktorej hra stojí na náhode a troch hráčoch. Vzhľadom na skorý koniec mojich favoritov mám v hlave obraz, ako sa song ic káming houm premieňa z evergreenu na hymnu.

K dnešnému dňu vidím v najlepšej štvorke Anglicko, Belgicko, Španielsko a Česko /znak solidarity ale hlavne rešpektu k ich famóznej hre, Dáni budú nároční ale za to otvorenejší súper/. A ďalej? Jako som uviedol skôr, Anglikánci dajú top dvojku. Viac po reklame. Zatiaľ všetko dobré, kolektív.

Samo

Po vypadnutí všetkých ťažkých kalibrov zo skupiny označovanej ako skupina smrti ostáva pre mňa v hre už len málo tímov, ktoré majú potenciál zdvihnúť nad hlavu trofej pre majstra Európy. Aj keď viaceré štatistiky či predpovede favorizujú na titul reprezentantov s troma levmi na hrudi, it’s not coming home, lads. Za mňa je v aktuálnom rozpoložení hlavným favoritom Squadra Azzurra. Taliani totiž dávajú do hry rovnaké oduševnenie a srdiečko ako do predzápasovej hymny, a o tom to podľa môjho názoru je. Belgičania dnes bez De Bruyneho ukopú maximálne remízu, na postup to však stačiť nebude. Každopádne to však bude asi najzaujímavejší štvrťfinálový súboj, ktorý nás čaká. Jedine, že by nebol…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal