Sledujte nás

Futbal

Spoza piva: Semifinále EURO 2020

Európsky šampionát sa preklopil do svojej poslednej fázy a nás čaká už len finálový súboj. Poďme si však zhrnúť semifinálové zápasy.

Semifinále EURO 2020, Anglicko - Dánsko
Foto: SITA/Laurence Griffiths/Pool Photo via AP

Pozerať futbal je radosť. Písať o ňom je veľká radosť. A dočkať sa momentu, kedy Peťo z Brna prestane posielať word dokument v predvolenej češtine, je radosť preradosť. Vítam kolektív pri zhrnutí toho, čo nám predviedli semifinálové utkání… vidíte a zase.

Peter

V jeden deň prídu Taliani, ktorí nehrajú katenačo a na druhej strane Španieli, ktorí zase hrali hádzanú, ale oproti celému turnaju aspoň jak tak sympatickú. Nakoniec som sa pri pridĺžení prichytil, že chcem aby vyhrali obaja. Až kým sa nepostavil k penalte Morata, ktorému by s tým dokakaným výrazom chytil penaltu aj brankár Obišoviec, čo došiel na zápas po nočnej vo Frucone. Hej, cestoval som vlakom z Kysaku, vychodňare dakoj znaju.

Preveliká škoda Daniho Olma a jeho penalty, tak paradny výkon dokakať kopom na rugbyovú bránku. Ešte podrastieš chlope a naučíš sa. Morata už nie. Sokolov može tešiť fakt, že práve oni naštartovali Španielov a možno nebyť tej tragédie, tak by sme nevideli prestrelku s Chorvátmi, rozstrel so Švajčiarmi a tak ďalej a tak ďalej. A videli by sme Kuca a ďalších pokérovaných ďalej. Tajakbyňe.

Na druhý deň zapneš ickaminghoum proti dynamitu, prvé čo vidíš je Kane a hneď si představíš, že mi prd rozumieš. Potom vidíš Sterlinga s tým jeho uplakaným výrazom a vyšpulenou ricou a nakoniec v bráne Pickforda s tým čo má na hlave od barbera za 2,50 tak na rýchlo bo idzem sa oslavu. Kolíska nekolíska, Wembley neWembley, vám som to neprial od prvého zápasu.

Ale keď máš lavičku nabitú hviezdami, kde Sancha ani nepostavíš za celý turnaj a dovolíš si Grealisha poslať na 30 minút a potom zase stiahnúť, tak Dánom by nepomohol v kapure ani ocec Schmeichel pri mladom ani Eriksen v strede. Ale chcel by som vidieť, čo by sa dialo, ak by sa dánsky hráč rozbehol s loptou k druhej lopte hodenej na ihrisku, teatrálne spadol vo vápne, keď si hodí nezmyselnú loptu medzi troch a brankára bez šance na úspech a vybojuje penaltu. #otázkaopukačku

Videli sme o 60 minút viac futbalu, ako by sme si zaslúžili za ten turnaj, za jeho organizáciu a jeho regulérnosť. Dráma bola a finále ju sľubuje tiež. Škoda, že v ňom neuvidíme asi najlepšieho hráča turnaja Spinazzolu. Stejstrong chlope a daj sa dokopy. Pred finále sa na to ešte pozrieme, ale už teraz píšem, že Taliani dajú gól a bude katenačo.

Timo

ESP mi boli od začiatku turnaja nejak takí polonesympatickí. Dostali sa do semis a hovorím si, že okej, asi na tom niečo bude. Phamätaj ombre. Proti Talianom som z nich miestami cítil o pol stupňa nižší prevod. Ale zas jak som písal Rišovi, Taliani robia raz za 10-15 min kix. Chiesa vytočil loptu jak ja po trecom Desperados na plejstejšn. Ale Morata… to bol gól za všetky prachy. A preňho asi posledný jako tak svetlý moment európskeho turnámentu. Narážačka jak Barca za Guardiolu a poslať meter pred bránkou Donnarummu pohybom do opačnej strany? Skladám klobúk. Prišli penalty, a to jako vždy tvrdím, by vyhral proti hockomu aj Bardejov. Ale že prvé lopty pôjdu do posledných štyroch písmen slova Briti (Peťo diki, musel som aspoň 1 použiť), by som nečakal. Počuť v jednom zápase Merčiaka povedať tri somariny je jav, ktorý si zapamätám nafurt. Ešteže je Emerson v Manchestri City.  Dobre tak, že ITA je vo finále, zaslúžene.

Anglicko vs. Dánsko bol pre mňa najťažší zápas doterajšieho Eura. Anglicko má najsilnejší tím a išli ozaj dobre smerom vpred. Dánsko zas od začiatku môj čierny pejko, čo môže dokázať všetko alebo nič. V skyboxe na Abečku sledujem v prázdnej karčme Damsgaardov freekick s výsačkou životný a začínam si myslieť, že Šmajchelovo vikingovia to možno dajú. Vyrovnané je však skôr než som stihol povedať metlobal. Neva. Išlo sa ďalej, ale poviem vám, že od 60. minúty už bol na ihrisku len jeden. Dánsko ukázalo srdce a hralo so cťou do konca. Ale tam sa zlomil rozdiel medzi snahou a vyššou triedou. Penalta kontroverzná jak Pelleho úplatok v krabici od aperitívu. Kontakt? Bol. Asi to uzavriem tu, lebo radšej tak.

Stew

Rozhodcov jak pivarov v Tvarožcu a nik dopredu neupozorní na druhú loptu. Prerušovať potom hru v momente, keď je najkrajšia a keď druhá lopta neovplyvňuje hru sa nemá, súhlasia aj pravidlá. Ibaže máte dojem, že ovplyvnila. S lavičkou ako Anglicko zvalíte všetkych. Boím sa, že okrem Talianska.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal