Sledujte nás

Futbal

Spoza piva: Taliansko – Anglicko, finále EURO 2020

V redakcii hodnotíme finále futbalového EURO 2020. Vitajte pri tohtoročnom poslednom vydaní eurového Spoza piva.

Taliansko - víťaz EURO 2020
Foto: SITA/Michael Regan/Pool via AP

Hodnotiť veci spoza klávesnice je považované za zbabelý čin. Opisovať však finále majstrovstiev Európy spoza piva s kolegom Peterom od Brna, to je čin radostný. Vítam kolektív pri poslednom eurovom Spoza piva.

Timo

Že dvakrát do tej istej rieky nevkročíš znamená, že keď niečo už raz dokakáš, druhýkrát si na to dáš extra uwagu. Neplatí v prípade zlomených sŕdc trinástiek a Marcela Em. Narátal som mu štyri kixy do pixy a potom že národ voloviny zdieľa po interneťe. Súbežne sme si s pár známymi písali o týchto prehreškoch, ktoré však mohli ísť pokojne bokom. Od prvého kopu do guľatej kráľovnej som hltal zápas dvoch najsilnejších mužstiev na ME, pre ktoré bol postup do posledného zápasu turnaja absolútne zaslúžený a prirodzený.

Keď som mal jednociferný vek, zvykol som často padať na rovnej zemi bez výraznejšieho pričinenia okolia. Keby sa spýtate, čo mám spoločné so Sterlingom, tak už viete. Keby hral tento povedzme štýl tak cvancig járe dozadu, desiatky klasikov by za jeden preplesk s radosťou prijali aj žltú kartu. Podaktorí aj červenú (serus Eric). Boli to však vyslanci od Albionu, ktorí otvorili skóre po stoniečonepamätámsa sekundách. Shaw trafil na volejík jak veteráni v Mirošove a Merčiakov odkaz o niečo neskôr bol, že ešte dve tretiny a máte to. Hej hej, presne tak.

Taliani však postupne prevzali opraty zápasu a aj keď stúpal ich herný tlak, strely zatiaľ neprichádzali. Southgateov dvojval držal svoj dovtedy majestátny status. Ale že všetko je dočasu. Bolo aj toto. Po skrumáži v šestnástke jak na Partizáne sa posledný ujal labdy Leo Bonucci a bolo jedna ku jednej. Extra time bol už postupne taký penalty time. Ale čo vám dokážem bez hanby povedať je to, že Gareth Southgate si toto finále prehral sám. Lebo dať na penaltový rozstrel (dokonca na rozhodujúce penalty v mečbale) youngsterov bez výraznejšej skúsenosti a nie to vôbec veľkej futbalovej mentality, to je ti fakt šiši. Vyzdvihnúť treba Donnarummu, ktorý v 22 rokoch ukázal úroveň svetovej triedy. Ja som v 22 behal v noci s Janom po Rige a hľadal podniky s happy hours.

Taliani sú zaslúžení majstri Európy. Ďakujem.

Peťo

Od mikrofónu vás zdraví Jaromír Bosák… a pamätníci FIFA 07 majú dežavú, rovnako ako všetci fanúšikovia Albionu 55+. Zase raz bolo it’s coming ho…ale choď už do či či či, dobre?!

Súhlasím s kolegom, že do finále sa dostali dve najlepšie mužstvá turnaja a súhlasím aj s tým, že Southgate to totálne dokakal s tými striedaniami pred rozstrelom. Veď tí dvaja chlapci nestihli ani gače prepocic a išli kopať možno rozhodujúce kopy svojich kariér (bodaj by to tak nebolo, lebo chlapci nie sú špatní). A že to vzal po zápase kouč na seba lebo ich určil on? Ta čuješ, šak to ani v prípravke BŠK Bardejov nenútili hráčov ísť kopať penalty keď boli dokakaní jak Saka pred svojim pľuvakom. Hej, spoza piva a klávesnice sa mudruje, že jak kto kde kopol. Najmä spoza toho piva.

Majstrov Európy máme zaslúžených, najmä s prihliadnutím na to, že tri roky dozadu plakal ten starší Džidži v kapure po baráži s tromi korunkami, že to jaka haňba keď skvadra azura neni na mundiale. Včera to boli iné slzy a treba povedať, že už od prvej minúty zaslúžené. #šercoSpinazzola

Mesiac futbalu je za nami, katastrofa s organizáciou chvalabohu tiež a my sa môžeme tešiť, že za necelý rok a pol tu máme svetový mundial v Katare. #toktovymysleltaku****cinu

Do skakavenia priatelia a na novú sezónu sa spolu s vami teší kolektív Spoza piva.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal