Sledujte nás

Futbal

Kým opľujeme Anglicko

Čítajúc akí sú tí angláni futbalovo schrabačení šulíni, musím pár viet.

Harry Kane - penalta - Anglicko - Dánsko EURO 2020
Foto: SITA/Laurence Griffiths/Pool Photo via AP

Čítajúc akí sú tí angláni futbalovo schrabačení šulíni, musím pár viet.

Kto a kde bude hrať bolo známe už pred EURO. Kuvici čo plačkajú, že Three Lions kopali iba jeden duel vonku si môžu ísť maximálne tak počuchať gluteus o bytovkový brizolit. Nech pritom nezabúdajú, že ani Maďari neboli vďaka Orbanovi na tom najhoršie, a že na turnaji boli aj mužstvá, ktorým by nepomohlo ani keby sa všetky ich duely hrali v Blave. Sory, Tarky.

Že to bola so Sterlingom absolútne prísna pena, toť súhlas, čo ale na to taký Diego eM, ktorý svojho času doslova okradol túto hru do samého tla, nikdy sa neospravedlnil a napriek tomu ho pol planéty aj dnes stále velebí. Alebo sa spýtajte Franka Lamparda a celého Albionu ako im bolo v roku 2010, keď bola lopta meter za bránkovou čiarou a nakoniec „nebola“. A propos, ten Immobile bol odrazu mobilný, eh?

Jasné, pískať na hymnu ktoréhokoľvek štátu je neokrôchanosť oligofrénnych buranov a budem prvý, kto sa prihlási pribiť ich príslušníkom lopatou po lebeni ak bude treba. Nemyslím ale, žeby bol medzi pískačmi napríklad Kane, Grealish, Pickford či Rice. Skúste dakedy po kovide na niektorý hokejový štadión pod Tatrou a zažite pri nejakej príležitosti minútu ticha. Nikdy som sa nehanbil viac.

Že je na ihrisku 3+ minúty druhá lopta, zato je zodpovedných minimálne 6 rozhodcov. Kydať preto na anglickú jedenástku nie je fér. Navyše ak pravidlá vravia, že AK druhá lopta neovplyvní hru, nemusí sa pískať. Ak vravíte, že ovplyvnila, nebudem sa s vami hádať.

O pár hodín možno vyhrá Taliansko a bude to úplne zaslúžene. Chielliniovci hrajú od začiatku najkomplexnejší a najkrajší futbal, konečne raz vyhrá turnaj ozaj asi ten najlepší. A ak práve neležíme na JISke s katetrom v čreve, môže nám to byť aj tak úplne jedno. Hlavne nech víťazí futbalová poctivosť a krása.

Zážitoček, priatelia…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal