Sledujte nás

Futbal

Mládežnícky reprezentant Jakub Vinarčík prestúpil z FC Košice do Juventusu Turín

Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant do 17 rokov Jakub Vinarčík prestúpil z FC Košice do Juventusu Turín v talianskej Serie A.

Jakub Vinarčik do Juventusu Turín
Foto: Juventus Turín

Košice, Turín 26. augusta (TASR) – Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant do 17 rokov Jakub Vinarčík prestúpil z FC Košice do Juventusu Turín v talianskej Serie A.

16-ročný brankár bol v júni pozvaný na skúšku do známeho veľkoklubu, kde v rámci ťažkej konkurencie rovesníkov na svojom poste presvedčil vedenie slávnej akadémie Juventusu. Po dohode klubov podpísal Vinarčík zmluvu s 36-násobným majstrom Talianska do roku 2024. Prestup medzi tímami sprostredkoval hráčov agent Dušan Vrťo.

Skvelú správu pre košický a slovenský futbal komentoval prezident FC Košice Dušan Trnka: „Prestup prebiehal veľmi hladko. Na jednej strane tu bola veľká profesionalita Juventusu Turín a taktiež na strane agenta Dušana Vrťa. Všetko bolo robené v prospech Kuba, aby bol spokojný, aby mohol pokračovať vo svojej kariére. Je obrovský talent a teraz je len na ňom, aby slovenská reprezentácia mala jedného dňa skvelého brankára a aby sme my mohli povedať, že vyšiel od nás. Je to obrovský úspech mládežníckeho futbalu, prvá veľká lastovička v našej koncepčnej práci. Veľká vďaka patrí všetkým mládežníckym trénerom. Týmto sme ukázali verejnosti, že sa u nás pracuje na vysokej úrovni, pričom kvalita hráčov je zaujímavá aj pre svetové kluby. Vďaka aj našim maďarským partnerom, ktorí investujú do klubu FC Košice práve preto, lebo tu vidia obrovský potenciál,“ vyhlásil Dušan Trnka.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal