Sledujte nás

Futbal

Dvaja spoza piva: Slovinsko – Slovensko

Zatiaľ čo zahraniční dumajú nad tým, ako mohla hrať jedna reprezentácia sama proti sebe, vás vítame pri ďalšom výleve toku myšlienok od Brna až po Bardejov.

Kvalifikácia na MS 2022: Slovinsko - Slovensko
Foto: SITA/AP Photo/Darko Bandic

Zatiaľ čo zahraniční dumajú nad tým, ako mohla hrať jedna reprezentácia sama proti sebe, vás vítame pri ďalšom výleve toku myšlienok od Brna až po Bardejov. Ahoj kolektív.

Timo

V onen sviatočný deň som mal chuť len na odpovede, nechcelo sa mi totiž po oslave na chate vymýšľať otázky. Akonáhle prišiel Peder s hotovou vecou, že dávame Spoza piva, odpoveď bola áno. A k tomu chmeľový zážitok… a ako dobre vieme, piuko sa nepýta, piuko odpovedá.

Zostava neprekvapila, ale nebudem klamať, že som neostal na pár desiatok sekúnd v dumaní, že ako to asi bude na ihrisku vyzerať. Skóre sme otvorili po takej akcii, za ktorú by si poskočil ako Kloppo na Anfielde. Weissko si to hodil konečne na správnu nohu a Robo Boženík sa pred odchodom do Nemecka hodil do hlavičky almost ako RVP na Mundiale v štrnástom. Ako hovorí kamarát Samo, solídne. 

Našou dlhodobou komplikáciou je ofenzíva ale aj udržanie lopty pri rozohrávke. Okrem Božovho gólu sme mali ešte superšancu po colabe Hamšík x Schranz, ale to stačilo len na povestné a zvoní tyččč. Lobotka toľko vybojoval koľko postrácal, ale ako som včera započul na chate, koľko v živote dáš, toľko ti zoberú. Paradoxne, prvý polčas sme vyhrali len na strely mimo bránku.

Ako mi napísal Peťo, našo boli v šatni od 40. minúty a v tomto môžem len súhlasiť. Druhý polčas bol taký, že po slovensky. Držanie ako tak pre nás, ale len jedna strela do priestoru Oblaka. Tak zápas nevyhráš, ombre. Slováci teda Slovinci si po 90+5 minútach delili body za výsledok eins ku jednej. Je to dobré? Je to zlé? Neuchmatli sme bod Chorvátom, ale zas to nebola ani Malta (au, still hurts).

S odkazom, že lopta na nohe je lepšie jak lopta v kukurici, sa s vami na dnes lúčim, ctený kolektív.

Peťo

S koncom európskeho šampionátu by sa mohlo zdať, že okrem nižšej produkcie futbalovej kvality, poklesla aj produkcia piva a teda aj produkcia samozvaných odborníkov na všetko a zároveň na nič a asi najviac na sitkom s Charliem Harperom. Ale sme späť.

Pišta Tarkovič na nominačnej tlačovke so všetkou vážnosťou prehlásil, že družinu našich Sokolov čaká herná renesancia a že začneme hrať odvážnejšie. Odvážnych krokov bolo v tomto lete požehnane, napríklad to, že Barcelona sa bude miesto Messiho spoliehať na Braithwaita alebo že Arsenal sa bude chcieť vrátiť do… asi do ničoho takého konkrétneho.

Poďme ale k zápasu medzi Slovinskom a Slovinskom, teda medzi Slovenskom a Slovenskom, teda ja sa na to možem akurát tak… Po zverejnení zostavy bola moja maličkosť zvedavá na výkony troch hráčov: Twiinsky, šoféra a Rohožníka. Treba povedať, že Stanko svojím výkonom potešil a našincom svitla nádej, že sa možno predsa len nezakopal pod Vezuvom.

Vladko prihral na gól, ale kriticky treba povedať, že pri inkasovanom góle sa na bránenie trošku vyprdol. Ale ako by povedal klasik: šak on tam neni od teho že by branil. No a čerstvo hosťujúci Boženík sa prvých 28 minút asi spamätával, že miesto sedenia na lavičke behá medzi domácimi stopérmi. A potom dal gola. Výborne.

Škoda nevyužitých ďalších šancí, najmä nastrelených konštrukcií oboch brán alebo zahodenej hlavičky Miňa (nie Mazureka, pozn. red.). One time remíza so sebou samým, next time snáď nebude kefa jak naposledy doma proti Vatrenom.

Davaj chladiť dvanacku na sobotu. Aj dva dvanacky. Lebo konečne to vyzerá lepšie ako posledné tri roky. Doskakavenia.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal