Sledujte nás

Futbal

Ronaldo, Messi či Grealish: Toto je 10 najväčších prestupov leta

Prestupové leto 2021 sa do futbalovej histórie zapíše ako maximálne najviac najväčšie. Prečo? Lebo nasledujúcich 10 zmien dresov.

TOP futbalové prestupy leta 2021

Prestupové leto 2021 sa do futbalovej ale i športovej histórie zapíše ako maximálne najviac najväčšie. Prečo? Lebo nasledujúcich 10 zmien dresov. Vítam kolektív.

Poznámka: Na trhu sa ukulo minimálne 40 zaujímavých prestupov, no najlepší sú proste najlepší. Postupne sa však budeme venovať aj prestupom Slovákov či hviezd U21. Ďakujem. Poďme na to.

Achraf Hakimi

Prestup marockého pravého beka bol témou dňa skôr pred rokom. Vtedy sa za 40 melónov pridal k Interu. Za rok si vykrútil renomé viac než Plačková doteraz na Insta a opäť začal priťahovať pozornosť. V hre boli aj anglické celky, ale ponuka 60 miliónov eur a projekt od PSG nenašli konkurenciu.

David Alaba

O jeho odchode z Bayernu Mníchov sa hovorilo prakticky celú sezónu. Aj keď sú červení z Mníchova mojou srdcovkou asi ako úplatky pre ústavných činiteľov, prial som mu novú skúsenosť. Alabič vyhral s Bayernom všetko a právom sa dlhodobo držal na pozícii svetovej extratriedy. Odchod bol jasný dlhšie, no nová destinácia ostávala v tajnosti jak môj rozhvrh na nový semester. Real Madrid chicos y chicas, muy bien!

Sergio Ramos

Pred pár rokmi (možno aj v máji, pozn. Tima) by som len ťukal na čelo tým, ktorí by hlásali o Ramosovom odchode z Realu Madrid. Avšak dnešný trh a hybná sila futbalu už nemajú styk s realitou. Ramos opustil Los Blancos po šestnástich rokoch a keďže klub tohto leta je Paríž, tak teda Paríž. Ak sa udrží pri zdraví, to ešte budú parády.

Raphael Varane

Ak Ramos pôjde adios, Varane na bomby ostane. Myslel si Timo s ideou toho, že Real predsa nemôže predať šicko obranné. Peťo smutný, ja sklamaný ale budiš… alebo Baldovská, it is one. Varaneho prestup do Manchestru United sa ukul rýchlo a cenovka 40 miliónov eur je v tomto prípade asi ako online prednášky z nepovinných predmetov – bezpredmetná.

Gianluigi Donnarumma

Mať vo veku 22 rokov odchytaných skoro 300 profi zápasov je frajerina. Ja som v 2dvojke rozmýšľal v Lidli pri intráku, že na koľko mi vydrží sixpack zlacneného Plzňa. Nevydržal, ale nie o tom som chcel. V futbalovom svete sa dlhodobo hovorilo o tom, že kto ďalší po milánskom AC získa tohto brankára, vyhral na plnej čiare. ZADARMO ho získal PSG a čo je fakt nonsens, že ešte sa bude biť o miesto v zostave. Niektoré veci hold nemusíš chápať.

Jack Grealish

Aj keď mu Villa núkala plat poloboha a doživotnú slávu so všetkým, čo mladý anglický reprezentant obľubuje (zahrabnite na googľi), Aston Villa nikdy nebude Manchester City. Grílišov odchod na Eastlands sa stal zároveň najdrahším prestupom leta (117,5 mil. eur) a verte, že keď ho Pepe dá na svoju vlnu, potom toto rádio na Slovensku môžu aj zrušiť. Lebo jediná vlna bude tá vlna úspechov Manchester s genialitou DeBrujného a anglickou ihriskovou dominanciou Grealisha.

Jadon Sancho

Otázkou nebolo či ani kedy, ale kam. Anglický supertalent sa v Dortmunde dostal do vedúcej generácie wonderkidov, ktorým bude patriť budúcnosť. United si naň síce rok počkali, ale použijem the best otrepanú frázu na švece – na dobré sa proste čaká. A prišlo to. 85 melka a 350 tisíc libier weekly. Hej hej, a to len za toto kopanie do lopty. Jadon si Manchester ešte užije. Aj Manchester jeho, vsadím mesačenku na emhádé v BB.

Romelu Lukaku

Návrat strateného syna alebo stará láska nehrdz… no ta jak ombre, pamätaj. V minulosti sa Lukaku skrz nulovej šance na preukázanie talentu zbalil z Chelsea skôr, než si Abramovič kúpil ďalšiu jachtu. V Interi už ako vyzretý útočník svetovej triedy dokázal, že má právo sa porovnávať s najlepšími a že ním aj samozrejme je. Teraz sa Romelu vrátil s cenovkou 115 miliónov a s vloženou nádejou, že bude wernerejší zakončovateľ než… no veď vy viete kto. Best of luck, beast.

Prvý gól už má za sebou. Do siete Arsenalu…a le tomu by dnes pri slabšej chvíľke dal gól i Bardejov. (pri bardejovskej slabšej chvíľke som myslel, pozn. Tima)

Cristiano Ronaldo

One time ti už v MCFC chystajú dres s menom, next time sa vrátiš do United. Ronaldova prestupová cesta trvala kratšie než reklama na Oldspajs, ale za to bola plná zvratov a prekvapkaní. CR7 sa vracia na miesto činu. Tam, kde ho Sir Alex Ferguson naučil hrať veľký futbal. Roztáčajte koleso zábavy, CR in da haus. A kto vyhrá tento rok Premier League nevie nik. Ani Boženik. Xixi.

Lionel Messi

Odísť z práce po 21 rokoch poctivo odmakanej cesty plnej úspechov chce gule. To, či klub chcel alebo nechcel alebo či Leo chcel alebo nechcel je už teraz nepodstatné. Messi odišiel do PSG, pričom šejkovci spod Vežičky tým zaklincovali najlepšie prestupko v histórii. A to ešte prišiel Nuno Mendes. Ale o tom potom. Messi v inom drese vyzerá netradične, ale na všetko sa dá zvyknúť.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal