Sledujte nás

Futbal

Dvaja Spoza piva: Liga majstrov, šieste kolo, deň druhý

Tohtoročné skupinové ligomajstrovské súboje dnes napíšu svoju poslednú kapitolu. Pohodlne sa usaďte, je tu naša analýza Spoza piva.

Lewandowski, Dynamo Kyjev - Bayern Mníchov
Foto: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

Úvody by mali vtiahnuť čitateľa a osloviť čo najväčšie publikum. Dnes je ale veľmi ťažké hovoriť, čo by sa malo a čo nie. Pýtajte sa Benjamina Mendyho. Pozdravujem za mreže a vítam kolektív.

Čo sa stalo včera

Peter

Jednu vetu vo svojom živote počúvam častejšie ako ostatné: mal by si sa na to vys*ať, povedali soudruzi vo všetkých kútoch bývalého východného bloku, najmä v krajine plzeňského moku a tiež tam, kde nič nie je. A niečo podobné som si povedal aj ja sám sebe, keď som videl porovnanie mojej virtuálnej reality so skutočnou realitou v Porte a v Madride.

Stredná škola a hlavne literatúra, ktorú som sa snažil celé štyri roky prespať a prežiť cestou najmenšieho odporu, ma naučila, že svet potrebuje romantických hrdinov. Tým hrdinom som isto neni ale za to vo fodbalovom svete romantikom isto som. Šak ktorý príčetný človek by chcel dobrovoľne sledovať Simeoneho Gegenpressing Gegenfussball alebo Scheissefussball. Do Pichichi, dúfam v jedno, že v pondelok im barsjaká legenda pri žrebe vycahne Mendžester Sete a Jožo Guardiola pošle Diega dohrať španielsku ligu niekde okolo tretieho miesta. Zdar.

Mikromedailoníkom sa obzrieme aj za zápasom Realu s Interom, kde som trafil akurát počet gólov. Aj to stačí. Keby mám takú ľavačku jak Asensio, tak v Blajkeci pijem po každom zápase zadarmo. Bohužial pijem za svoje. Frustrácia zo zavretých obchodov, škôl, kostolov, krčiem, futbalových štadionov, iných štadionov, kaderníctiev a všetkého iného sa prejavil včera aj na Walkerovi, Barellovi, Carrascovi… Dobre prepinaky chlapci, vybavím papiere keď treba.

Timo

Nieže by som sa chcel chváliť alebo pripisovať mojej zaoblenej postave superlatíva, ale keby včera podám len to, čo som zvestoval v riadkoch, dnes som bohatší o peniaze. Teraz som bohatší max o skúsenosti. Dristy. Liverpool nemusel ale vyhral a kto podal na Porto, bol to trošku lowkick. Pretože Atléti nech sú akokoľvek šiši defenzívne a nudne, tak majú kus čuch na veľké zápasy. Stalo sa.

A teraz sa poďme pozrieť na zápasy, ktoré nás čakajú dnes.

Peter

Atalanta – Villarreal

Toto vyzerá na možno najlepší dnešný mač. Povedať si to pred piatimi rokmi v piatok v Rolande tak dostanem výsmech, na bare účet, číslo na taxík a dovidenia dopočutia, nech ťa ráno nebolí hlava a radšej si to napamätaj, šmecaru. Hold, dobá je taká aká je, Matovič ministrom financií, Kováčik (Dušan, nie Ján) sa sťažuje v Štrasburgu, že niekto niečo robí, Zeman abstinuje a nefajčí no a v Lige majstrov to vyzerá tiež tak.

Doprial by som to obom mužstvám, ale nejako sa na čele skupiny ocitol Megvajrov United. Teda viem ako, vďaka CR7. Tak nech si to večer hoši férovo rozdajú a snáď to nebude vyzerať ako divadlo v Porte. Tipujem 3:1 pre Gasperiniho squadru a Gut Ebening pôjde zase robiť to čo vie najlepšie – vyhrávať Európsku ligu.

Bayern – Barcelona

Fejsbuky ma pobavili obrázkom sústredeného Xaviho, ktorý do Barcelony prichádzal so stratou 10 bodov na Real, zaviedol pravidlá a mení filozofiu, vďaka čomu chce vrátiť Barcelonu na pozície kam patrí. Dobre, strácajú 16 bodov. Ale ono sa to zlepší, no chlapci z La Masie, dnes to asi nebude váš deň. Lewandowski bežne sype dva góly, keď sa nasere tak aj päť. Keď sa nasere Bayern, tak vedia dať aj osem. Napríklad Barcelone. A tá nemá k dispozícií Messiho, aby sám vyhral tento existenčný zápas. Mám však zvláštny pocit, Barcelona to aj napriek prehre so šťastím zvládne, pretože Benfica to dokaká proti Kyjevu. Tipujem 3:0 a nakoniec šťastný postup Barcelony.

Včerajšia analýza dokázala, ako vraví klasik, hovno a rovnako by som pristúpil aj k tej dnešnej. Či už to bude vo výsledku fakt analýza alebo len nepodarená spoločenská satira, je to jedno, kovidy nás aj tak neopustia a čipy implementované Billom Gejcom vo vakcínach to zariadia, tak aby boli oni tam hore spokojní. Neberte sa tak vážne vospolok, je to len život. Doskakavenia.

Timo

Atalanta – Villarreal

Jak tak kukam na tabuľku a jednotlivé zápasy, dostáva sa mi myšlienka, že z Ligy majstrov sa stáva cirkus Humberto (ani neznam či naozaj taký existuje). United s trápnym displayom skrz skupinu napokon postúpi a bremeno ostáva na tých, čo sa namakali najviac. To na United celkom sedí. Ale Rangnick im dá, však to uvidíme všetci. No, ale k veci.

Atalanta hrá asi najdynamickejší futbal a kebyže sa vyznám do guľatej milosti tak ako experti z Dajto, ani neuverím, že to je talianska škola. Exkluzívne a neúnavné 3-4-2-1 vie odolať nátlaku a aj ho samo vyvolať, čo dnes považujem za existenčný dôvod úspešnej hry. Ešte medzihra, ale pff, pozerajce videa Koopmeinersa. Dnes verím Atalante.

Bayern – Barcelona

Každý (teda asi nikto okrem troch ľudí + Petra) vie, čo pre mňa znamená Bayern, a preto by som v rámci športového fairplay a žurnalistického kódexu zaujatosti nemal písať o obľúbenom klube leb… no tha jak, ombre. Tu sme pri Spoza piva, majte úctu k Timovi a Peťovi, ktorí sa nielenže narobia, ale ešte k tomu aj málo zarobia. Bayern je proste Bayern a to veľakrát úplne stačí. Proti rozhodnej Barcelone, ktorej formu najlepšie opísal obrázok, ktorý mi už uchmatol double P (nie Pavol Paška ani Peter Pelle). Bayern vyhrá a Benfica tiež. To nie je škodoradosť, to je realita.

Samozvaná skupina smrti alias a co vy tu, kolektív?

Lille, Salzburg, Sevilla, Wolfsburg. Za iných okolností zloženie veľmi atraktívneho letného exhibičného turnaja na pažiti v Malcove. Ale veď srandypandy. Bodovo stoja títo bojovníci radovo za sebou od najlepších 8 po najnižších 5, a síce, že v tejto skupine sa o všetkom rozhodne dnes. Keby ste nemali čo pozerať a polovička by si radšej kusala nechty pri Love Island, môžete skúsiť aj túto voľbu.

S pozdravom a odkazom, že tipovanie je najľahšia vec na svete, lebo sa dá len prehrať – vyhrať – remizovať, sa s vami na dnes lúčím, kolektív.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal