Sledujte nás

Futbal

Kvara: Zaostrite na neapolské ľavé krídlo

Vravia, že ten čo ho objavil, by mal dostať nobelovku za skauting. Takisto vravia, že ak by šlo o Angličana, jeho umenie behajúce v kopačkách dnes stojí 150 miliónov.

Khvicha Kvaratskhelia - Neapol
Foto: SITA/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Vravia, že ten čo ho objavil, by mal dostať nobelovku za skauting. Takisto vravia, že ak by šlo o Angličana, jeho umenie behajúce v kopačkách dnes stojí 150 miliónov. Dámy a páni, Kvara. Plným menom Khvicha Kvaratskhelia.

Rodák z gruzínskeho Tbilisi. 21 rokov. 183 centimetrov. V roku 2018 začlenený skrz The Guardian do 60-ky najlepších mladých hráčov sveta. Neapol ho „draftoval“ len nedávno (1. júl 2022) za luxusných desať miliónov libier. Manažér modrých spod Vezuvu Luciano Spaletti ho podľa vlastných slov bral hlavne kvôli úžasnej schopnosti kontrolovať každú loptu. Kvara je neskutočne technický, fyzický a rýchly. Nikdy nechce byť centrom pozornosti. Podľa Spalettiho slov je zároveň nenápadný a plachý, no len do momentu, kým nevybehne na pľac. Prezývke Kvaradona privoňal nedávno v Lige majstrov aj Liverpool pri futbalovej devastačke 4:1.

Ak ste tak už dávno neurobili, zaostrite na bradatú 77-mu. Otázka času, kedy nebude mať v Neapole Gruzínec čo robiť.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal