Sledujte nás

Futbal

Nepopulárny názor: Slovan Bratislava je Zuzana Plačková európskeho futbalu

Slovan Bratislava je taká zlúčenina komickej tragédie. Ambíciami a slovami sú ako Real Madrid, výkonmi ako Pjunik Jerevan… teda… ach, škoda reči.

Slovan Bratislava, Konferenčná liga
Foto: SITA/Jana Birošová

Slovan Bratislava je taká zlúčenina komickej tragédie. Ambíciami a slovami sú ako Real Madrid, výkonmi ako Pjunik Jerevan… teda… ach, škoda reči. Usádzam kolektív pri nepopulárnom názore, ktorý si osvojuje čoraz viac ľudí.

Viete ako, dedinského starostu pozná celá dedina. Ale v ďalšej ho pozná už len polovica. A v tretej ďalšej možno ani nevedia, že taká dedina vôbec existuje. Podobne to je aj s našimi influencermi.

Vezmite si napríklad, Zuzike Plačková Štrausová Rendyová CikiCaki CikiCak, či jak sa teraz volá, je na Slovensku naprieč všetkým vrstvám ikonou (zle je). Keby ohlásila kandidatúru, jej slogan s Romanou Tabak by znel, že Voľte tepše, bude vám ľepše. Verím, že takého dňa sa nedočkám.

Zuzana je proste superhviezda… u nás… Skúste prísť za hranicu akéhokoľvek z našich susedov (u Čechov mam kus neistotu, bo šak aha koho majú za premiéra), a pýtajte sa na Plačkovú. Vsadím tyrkysové heetsky (nechutia mi barz) na to, že ju bude poznať 0-1 z 50. Však jasné, stačí, že robí dristoviny na Slovensku, v iných štátoch majú takých prípadov podstatne viac.

A čo že to má spoločné so Slovanom? Všetko ombre. Na domácej scéne niet fanúšika, čo by obišiel okolo témy Slovan s kľudným prejavom. Buď počuješ Rozkopal som Slovanistu (pozdravujem touto cestou 2x Filipa a 1x Radka) alebo Na tehelnom poli pánmi su Belasí.

Ešte aby nie, majster našej ligy toľkokrát, koľkokrát sa dalo, miliónoví hráči z rôznych kútov Európy, štadión parádny, tréner svojský jak Simeone na steroidoch. A generálny riaditeľ? Takého by nejeden tím závidel.

Odkedy sledujem futbal, tak Slovan skladá káder, ktorý uspeje v Európe. Tak buď sledujem krátko, abo sú neschopní jak ja pred tabuľou na matike v 2013. Prídu hráči jak Weiss, Green, Kadzetadze, dvaja gruzínski vikingovia, zhorený talent Atlética Madrid… To fakt nie je vtip, to je zostava ŠK Slovan. Toho ŠK Slovan, čo je rečami už v semifinále Ligy majstrov.

Realita? Tohtoletná cesta Európou, ktorá je jediným lákadlom pre Slovan, lebo naša liga im je malá… maximálne gumka v gačkoch. Batumi z Gruzínska, čo by som pri väčšej nevedomosti tipoval na národné jedlo… POSTUP. Ty koxo, smekám borci, jakeby Bayern porazí Oravské Veselé a by nevedeli co od radosci.

Ferencváros ukázal, že futbal na odvety je 180+ minút, nie dobrých 15 a potom krucic hlavami že to čo sa stalo. Olympiakos si udržal nervy na uzde, aj keď to bolo namále, to musíme uznať. Mostar podobné nervy, ale s lepším koncom pre Kmo/sve/trika.

Slovan nieže nastúpil do európskeho vlaku posledný, on ucekal už sto metre za posledným vagónom, že heeej, šak čakajte, bo inak papa predá klub a čo potom. Postúpili. Úspech. Aj keď sa z neho radovali, ako keby postúpili do LM. Pri tých rečiach, kádri, odhodlaniach mala byť EKL (nemám záujem to celé písať) menej príjemnou voľbou, že aspoň niečo. Tadzee.

Zrodil sa nový Slovan, kričal Weiss st. Presne tak, toto bol obrat a zvrat všetkého. Lebo keď je niečo zle, neznamená, že to nemôže byť ešte horšie. Vylosovanie skupiny, že Bazilej asi nič z teho, Pjunik Jerevan a Zalgris Vilnius, čo znie jak grécky minister životného prostredia.

Prvý zápas, Slovan s útokom nadupaným jak poslanecký klub Oľano, skončil 0:0. A druhý? Ako by som to… kedy ste naposledy stratili 90 minút života? Ja vo štvrtok, keď som naladil Ertévées. Slovan bezzubí jak dedovia na Žabe o 9:00.

Tak neuveriteľne mľandravý a impotentný výkon som nevidel kugva dlho. A potom 2 góly jeden za druhým takoj. Nedá sa chytiť všetko, ale toto boli strely, za ktorých chytanie berie Chovan v Partyslave nemalé lovky. Otras.

Slovan sa v Európe ukazuje ako klub, ktorý nevie, čo so sebou, nie to ešte s loptou. Musíme byť na hanbu. Potom nech sa nezabudne po výhre nad Skalicou ešte tri mesiace kričať, že Slovan je mašina. Toto isté ma Plačkova na letisku v Dubaji, tam ju nepoznajú, ale keď priletí do Bratislavy, tektonické dosky sa otriasajú v základe.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal