Sledujte nás

Hokej

Dostali (sme) na pizzu

Už dávno neplatí čo sa v kabíne upečie, to sa v kabíne aj zje. O to viac zaráža, ako sa naša reprezentačná omladina prezentovala v šatni po víťazstve nad USA.

Slovensko - USA, MS do 20 rokov 2023
Foto: SITA/Ron Ward/The Canadian Press via AP

Už dávno neplatí čo sa v kabíne upečie, to sa v kabíne aj zje, o to viac zaráža, ako sa naša reprezentačná omladina prezentovala v šatni po inak zaslúženom víťazstve nad USA.

Skvelý výkon, bojovnosť, víťazstvo. A čistokrvná radosť. Tá by sa dala parádne chápať v pokrikoch ako Hurá, Do toho Slovenskóó, Pome chlapci a podobne, frenetické hajpovanie alfasamcov „Dostali na pi*u“ každopádne fackuje vnemy normálneho fandu a okrem iného hľadá odpoveď na otázky vášho 6-ročného synka oci, prečo.

Spokojne nesúhlaste, vulgarizmy však znižujú kultúru tímového ducha, naznačujú náplasť na vlastný komplex menejcennosti, dehonestujú súpera a v podstate nešíria nič, iba negativitu. Proti Fínom si naši dvadsiatkári pípli, len keď Severania herne vypli a neverím, že by Suomi po výhre 5:2 striekali v šatni lacný testosterón predstierajúc vlastnú drsnosť a mužnosť.

Slovo vulgus prezentuje nízku spoločnosť, spodinu, čriedu, bedač, či čvargu. Určite si nemyslím, žeby naša hokejová elita odišla za more reprezentovať krajinu označovanú podobne.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej