Sledujte nás

Anglicko

Man United – Man City: Keď ofsajd nie je ofsajd

Ani najväčší expert na BBC úspešne neobháji legitimitu podobnej gólovej situácie…

Fernandes gól, Man United - Man City
Foto: SITA/AP Photo/Dave Thompson

Mančesterskí Cityzens včera na Old Trafford potvrdili strácajúcu sa ľahkosť i futbalový hlad, nehovoriac o tom, že súperi ich z 85% zápasu nudnú hádzanársku tikitaku už dávnejšie prečítali. Kevin nenachádza minuloročnú pohodu, dopredný Foden hrá 9 lôpt z 10 dozadu, Bernardo má v hlave prestup, Ederson už dva roky nechytil nič navyše a Erling si nekopol. Jou, možno tak do Casemira.

A potom do tej trápenky príde rozhodcovská fraška po vyrovnávajúcom góle Devils na 1:1. Rashford v metrovom ofsajde nepreberie loptu smerujúcu naňho a spoza neho vybehnuvší Bruno ju pošle po Edersonovej ľavici do siete. Na celom svete je to ofsajd, ešte aj u nás v Nižnom Tvarožci to pískli, len tam Feri vtedy v sedemdesiatdeviatom nemal VAR.

Ani najväčší expert na BBC úspešne neobháji legitimitu podobnej gólovej situácie. Peter Čech to vystihol presne – tak to dopadne, keď pravidlá píšu borci, ktorí nerozumejú samotnej hre. Keby bola podobná herná pasca košér, tak ju predsa trénuje každé mužstvo na Zemi spolu s vyhajpovaným Brunom, eh? A keď nejeden fanda Red Devils na sieťach napíše, že bol to síce ofsajd, ale ja som spoko s troma bodmi, nie je tak trochu čistokrvný farizej?

Môžeme sa škriepiť o fauloch, rukách, či centimetroch v ofsajde, včera spáchal Old Trafford futbalovú svätokrádež, čo vojde do dejín. Najskôr preto, že nemá s férovosťou v športe skoro nič.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Anglicko