Sledujte nás

Futbal

Traja Spoza piva: Liverpool – Real Madrid (2:5), osemfinále Ligy majstrov

Trojica Spoza piva víta kolektív pri zhodnotení osemfinálového šialenstva, ktoré sa udialo na drne liverpoolskeho Anfieldu.

Vinicius Jr. - Real Madrid
Foto: SITA/AP Photo/Jon Super

SPT, PST alebo už ako chcete, každopádne trojica Spoza piva víta kolektív pri zhodnotení osemfinálového šialenstva, ktoré sa udialo na drne liverpoolskeho Anfieldu.

Samo

Keby bol Liverpool v tejto sezóne tak efektívny ako v úvodných 15 minútach, mal by v Premier League podobne pohodlný náskok ako Neapol v Serie A. A bol by pravdepodobne v hre o často omieľaný quadruple podobne ako v minulej sezóne. Ale na keby sa vo futbale nehrá, veď to poznáme.

Priebeh tohto osemfinále by pokojne mohol byť sfilmovaný, len škoda, že sa rozprávka nekonala pre domácich Liverpoolčanov. Je skrátka iné, keď dáš dva rýchle góly Novým Zámkom v lige a následne sa ešte po nepochopiteľnom zákroku červená pre Popa, a je iné, keď máš podobný štart do zápasu proti Realu. Teda až na tú redku. Baletky trestali každú chybu, obrana The Reds bola skôr obrna, Gomez s najhorším výkonom z celej jedenástky – druhý gól bol inak rovnako jeho ako bol Alissonov, no a brankári si (snáď) odbili bad luck na niekoľko rokov dopredu. Karius sa mohol doma len usmievať. Skrátka vedel som, že je zle, keď Modrič vyhral hlavičkový súboj proti Fabinhovi. To nevymyslíš.

Realu tam už od stavu 2:3 padalo všetko, Liverpoolu odskakovali aj najzákladnejšie prihrávky. Kto si aspoň z času na čas ťukne na Xboxe do Fify, pozná presne tento pocit bezmocnosti, kedy by najradšej rozmlátil ovládač. Týmto pozdravujem Martina a Matúša.

Tak či onak, Real ostáva pre červený Liverpool aj naďalej neporaziteľnou nemesis, no ako odznelo v predzápasovom štúdiu, každá šnúra sa raz skončí. Na Santiago Bernabeu ale aj na Ostrovy tak odkazujem jedno – začnite sa obávať nového sebavedomého Núñeza. Lebo že to ešte bude jazda! 

Zapnite si inak určite aj podcast Spoza piva, mám taký pocit, že sa v pondelok s Timom k tomuto zápasu ešte určite dostaneme.

Peťo

Snový začiatok dvojzápasu, napísal som partii do skupinovej správy, kde jeden fanúšik Liverpoolu už písal, že mu vybuchol telefón a vyššie spomínaný Samko už velebil Charlesa Darwina Petra Nuňéza. Jo, uznávam, tak ako mu tam padla pätička tak nepadajú ani bernardove jedenacky v Litvínove do gágora. Písala sa 15. minúta zápasu a hovorím si, že Real je v šatni a v spomienkach sa vynoril debakel z Anfieldu 4:0 z roku 2009. Uffff. Bleeee.

Ale ako hovorí história, nikdy neodpisuj Real. Do polčasu 2:2, Karius vybavený na oboch stranách, všetci zadžubane trenky lebo domáci hospodár si splnil svoj mokrý sen a potom zo strany hostí takmer čo strela to gól. Na internetoch som ráno zazrel príspevok: po zhliadnutí výkonu Gomeza sa musím ospravedlniť Megvajrovi. A veru, včera Gomez dobrá šmecarina, hodný maximálne do Addamsovcov. Alebo do Realu z prvých 15 minút.

Stále je to len polčas dvojzápasu a Real už zopárkrát ukázal, že po fantastickom prvom zápase dokáže doma vybuchnúť ako minulý rok s Čelzou alebo pár rokov predtým s Juventusom (Džidži a jeho červená v nadstavenom čase za vinš Michaelovi Oliverovi). Samko v to bude dúfať, ja teda ani vizuálne a Timo bude ďalej dúfať, aby sa všetky hviezdy péesžé dostavili zaspievať labutiu pieseň v tohtoročnej edícií LM do Allianz arény.

Timo

Začal som pozerať s nádejou, že uvidím parádny fodbal a pri troche šťastia možno Liverpool spraví výsledok, ktorý mu pomôže sa priblížiť postupu, lebo Real dajak nebarz pre mňa, neviem. Ale na druhej strane, furt hovorím a poviem to i na svadbe (teraz čijej hehhej), že Real je najkonzistentnejší tím v Lige majstrov, ktorý má najsilnejšiu mentalitu a počas celého zápasu má v hlave 0:0, tak jak ja s Radom na beerpongu.

Darwin + Salah ejkejej Dalah otvorili skóre a Anfield bol na polceste za ošiaľom. Schladenie prišlo však rýchlejšie, než by kto čakal. Klopp tlieskal a obrana Liverpoolu na seba kukala jak Babiš na svoj marketingový tím, keď mu nepomohli ani bilbórdy s demagógiou.

Inak 36. min a 2:2 to je že kugva parádny mečak. Potom ale zabudni na to, že Reds budú mať z tohto zápasu dačo viac jak nočnú moru. Ancelotti nestihol ešte aj vybrať Orbitku z krabičky a už dali jeho Blancos ďalšie dva kúsky. Jak sa hovorí, na objednávku. Piaty zásah bol dôkazom toho, že Real je Real a tam to končí, treba uznať.

Ak by sa ma dachto opýtal, že čo chcem vo futbalovej kariére dosiahnuť, tak odvrknem, že chcem byť tréner a chcem si dovoliť v 87. minúte poslať na ihrisko hráča à la Toni Kroos. Madness.

Frank furt chodí do krčmy. Frankfurt chodí do krčmy. Haha jaka prešmyčka, by ani Ratráková, teda nepochopila. Neapol je dnes o dvoch hráčoch, povedali by tote co rozumeju futbalu jak Tabak… hocičomu. Perfektná forma fratelli. Osi kvíčia je síce bizarná predstava ale Osimhen a Kviča Kvaratškelia je bizarná dvojica, čo hentí vedia postvárať. Nezabúdajme na nášho poršeboya, Stanka Lobotku, bez ktorého by záloha nefungovala a o polovici Twiinskoch by už nikto nikdy nenapísal. Čau kolektív.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal