Sledujte nás

Hokej

Medzitým v NHL: Je dobojované!

Najslávnejšia hokejová súťaž sveta pozná tohoročného šampióna!

Vegas Golden Knights Stanley Cup 2023
Foto: Twitter / NHL

V NHL sa v prvej polovici júna hralo finále, bitka o slávny Stanley Cup. Predstavili sa v ňom tí najlepší z východnej i západnej konferencie: Florida Panthers a Vegas Golden Knights.

Panteri z Floridy boli pre mnohých pozorovateľov veľkým prekvapením. Zo základnej skupiny postúpili „s odrenými ušami“ ako divoká karta. V prvom kole play-off prekvapivo zdolali favorizovaný Boston. V druhom kole jasne deklasovali Toronto a v treťom ešte jasnejšie zrušili Carolinu. Mimochodom, práve konferenčné finále medzi Floridou a Carolinou bolo jediné v play-off, kde víťazný tím nestratil ani jeden zápas.

Rytieri z Vegas v prvom kole pomerne hladko porazili Winnipeg. V druhom kole prekvapili, keď zdolali favorizovaný Edmonton. V treťom kole ich čakal Dallas. Sériu viedli už 3:0, no nepodarilo sa im dokončiť víťaznú jazdu bez straty zápasu. Tím z mesta hazardu sa však dostal až do boja o hlavnú trofej.

Prvý zápas sa hral 3.6.2023. Prvé dve tretiny boli vyrovnané a stav po nich bol 2:2. Potom sa však Rytieri dostali na koňa a v tretej tretine nasúkali Panterom ďalšie tri góly. Po presvedčivom výsledku 2:5 sa tím z Vegas tešil z prvého víťazstva.

Druhý zápas bol na programe 5.6.2023. To už Rytieri nedovolili svojim sokom ani len otvoriť skóre. Kým sa Panteri dostali k prvému úspešnému zásahu, už bola tretia tretina a prehrávali o tri góly. Konečný výsledok 2:7 pre Vegas dával jasne najavo, kto je lepší.

8.6.2023 sa hral tretí zápas. To sa už konečne šťastena priklonila na stranu Panterov. V základom čase padli na oboch stranách po dva góly. V rozhodujúcom predĺžení vyhrala Florida.

Vyrovnaný bol aj štvrtý zápas, ktorý sa hral 10.6.2023. Tento raz sa však predlžovať nemuselo. Po tesnom výsledku 2:3 sa opäť z výhry tešilo Vegas a dostalo sa len krôčik od cennej trofeje.

Napokon o novom držiteľovi Stanley Cupu rozhodol piaty zápas, hraný 13.6.2023. To sa už Panterom podarilo v riadnom hracom čase streliť tri góly, ale… ich súper z Vegas im nasúkal rovno deväť kúskov. Mark Stone sa blysol hetrikom – asi najdôležitejším v kariére – a Rytieri mohli za obrovského jasotu fanúšikov dvihnúť nad hlavu víťaznú trofej.

Zaujímavosti:

  • Florida sa najviac spoliehala na strely Matthewa Thachuka, ktorý ich až dovtedy ťahal za víťazstvom. Thachukovi to však v rozhodujúcich chvíľach akosi „prestalo padať“ a ešte si aj zranil rameno.
  • Podobne to platí o brankárovi Floridy, Sergejovi Bobrovskom – v predošlých zápasoch svoj tím podržal ako nepriestrelná stena, no Rytieri ho prebúrali ako nič.
  • Keď sa pred finále médiá pýtali slovenských hokejových osobností, kto podľa nich vyhrá, všetci hovorili, že to budú Panteri.
  • V NHL sa hovorí, že kto sa dotkne trofeje pre víťaza konferenčného finále, nebude sa môcť dotknúť Stanley Cupu. Panteri sa ho dotkli, Rytieri nie.
  • Na internete sa objavilo „proroctvo“ vo forme Tweetu údajne ešte z novembra 2016 (deň po tom, čo vznikol tím vo Vegas), kde fanúšik písal, že v roku 2023 Vegas vyhrá Stanley Cup. Pravosť tohto proroctva sa mi overiť nepodarilo, no zdieľal ho už aj oficiálny účet NHL, takže na tom asi niečo bude…
  • A mimochodom, len o deň skôr po rovnakom výsledku na zápasy (4:1) odišli z finále s dlhým nosom aj basketbalisti Miami Heat, tím z rovnakého mesta ako Panteri.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej