Sledujte nás

Ostatné športy

Krása je vraj vždy v oku pozorovateľa aneb ako som prešiel na elektromobil

Pri autách som tak trochu ako žena. Neriešim výkon ani značku, fascinuje ma skôr tva/á/r a farba. Krása je vraj vždy v oku pozorovateľa.

Nový Peugeot e208

Pri autách som tak trochu ako žena. Neriešim výkon ani značku, fascinuje ma skôr tva/á/r a farba. Krása je vraj vždy v oku pozorovateľa.

Môj otec /s mamkou/ mali Simcu 1301. Vyplatili ju v tuzexových bonoch. Asi polovicu si museli požičať. Strieborná šumnokráska slúžila rodinke skoro tridsať rokov. Keď mal otec na ceste na Balaton na tachometri stovku, nik by ma s bráškom nepresvedčil, že nemáme v garáži pretekárku. Keď Simcu po revolúcii naši predávali, borci v Hyndai srandovali, že jej máme vykať. Dodnes si pamätám šepotavý šelest jej nehy a vysmiatu prednú masku. Ešte aj tá polkružnicová trúba popri volante pripomínala po stlačení ston ranenej srnky. Stroj Simcy bol ako môj otec. Mal v sebe absolútnu galantnosť džentlmena, vďačnosť, pokoru a oddanosť.

Som vďačný Bohu, že mi bolo dopriate kúpiť si elektrické auto. So športovým espritom, blízke môjmu naturelu. Tridsaťročný vzťah s každým najazdeným kilometrom, či tankovaným litrom v zošite aký mal otec už síce nestihnem, spomienka na to všetko milé spojené s ním ale akoby aj mňa chcela urobiť lepším človekom.

Simca aj otec sú dnes vo večných lovištiach. Kým tam dorazím za nimi, verím, že ešte ubehne pár kilometrov.

Ďakujem…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
1 komentár

1 komentár

  1. ondrej

    23. decembra 2023 at 16:51

    Nech ti slúži čo najdlhšie a veľa šťastných kilometrov priateľ môj.

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy