Sledujte nás

Futbal

Guilermo Ochoa

guillermo-ochoa-9Utorňajší zápas Brazílie s Mexikom síce skončil bezgólovou remízou, no zrodil hviezdu, ktorej sa snáď začína písať rozprávkový príbeh. Nie, reč nie je tentokrát o Neymarovi. Mužom zápasu sa stal mexický brankár Guilermo Ochoa, ktorý predviedol excelentný výkon a možno si práve ním zachránil kariéru.

Na konci sezóny mu totiž končí zmluva vo francúzskom Ajacciu, kde má za sebou dokonca už aj rozlúčku. A kým doposiaľ nik nevedel, čo s ním bude ďalej, zrazu by takého brankára potrebovali v Arsenale, Atléticu Madrid i Neapole. Ochoa si zrejme bude môcť vyberať.

A ako by aj nie, veď na štadióne vo Fortaleze privádzal brazílskych futbalistov do zúfalstva. Zneškodnil tutovky Paulinha, Neymara i Thiaga Silvu a dokázal likvidovať všetky strely aj hlavičku z bezprostrednej blízkosti.

„Mexický brankár sa mi nepozdával,“ zažartoval si na tlačovej konferencii tréner Brazílčanov Luiz Felipe Scolari a vzápätí dodal. „Musím uznať, že chytal veľmi dobre, bol skvelý. Vyžaroval z neho veľký pokoj, vedel zaujať tú správnu pozíciu. Bol najlepším hráčom na ihrisku. Mexiko potvrdilo, že má kvalitný tím.“

A kým na predchádzajúcich dvoch šampionátoch bol v úlohe náhradníka, v Brazílii potvrdzuje svoje kvality a dodáva celému tímu veľa sebadôvery.

Sám Guilermo po zápase povedal: „Som presvedčený o tom, že proti Brazílii som odchytal životný zápas. Bolo to na MS a navyše proti jednému zo spolufavoritov na titul, čo si veľmi cením. Vďaka Bohu za tie zákroky. Z remízy s domácim tímom máme radosť, no nie je čas na žiadne veľké oslavy. Čaká nás ešte dlhá cesta, osemfinále zatiaľ nemáme vo vrecku. Je pred nami ešte náročný duel s Chorvátskom.“

ochoa

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal