Sledujte nás

Anglicko

Bony WINfried 26.

„Vziať mu loptu je tak ťažké, ako odnaučiť futbalistov simulovať…“ Pred 26-mi rokmi, 10.decembra 1988, sa v africkom Bingerville narodil Wilfried Guemiand Bony.

Bony začína drilovať od svojich chlapčenských čias pestovanú „Maracanu“ v miestnom Issia Wazi a v r.2007 odmieta čierneho svalovca z Pobrežia Slonoviny FC Liverpool. Hrotový útočník kotví na hosťovaní v Sparte Praha, kde sa v krátkom čase mení /nielen v médiách/ doslova na spasiteľa, hrdinu, idol, či kľúč k úspechu. Nadržaná šelma, ktorú 90 minút zaujíma jediné – ako streliť gól. Predátorovi ataku ušijú špeciálne trenírky, keďže tie bežné nevedia pohodlne obopnúť švarcnegrovské stehná. „Do posilňovne nechodím, nohy mi proste také narástli“, odpovedá Bony na otázku neuveriteľnej muskulatúry svojich dolných končatín, a komentátor nemenovanej českej televízie len vtipne dodá, že by si tam africký bijec najskôr len ublížil. Tréner Mariboru Darko Milanič na otázku týkajúcu sa českého tímu svojho času povedal: „Sparta? Nad všetkými vyčnieva Wilfried Bony.“

Čierny atlét si ani dnes nepotrpí na žiadny manier, či nakvapkanú slávu, v Prahe ste ho spokojne našli v metre so slúchadlami na ušiach, či s českou priateľkou na kávičke.

Po angažmá v holandskom Vitesse kope dnes Wilfried guľatú v tíme premierligovej Swansea, kde je so siedmimi gólmi najlepším strelcom tímu. Skromný hráč typu „dajte mi do 16-ky loptu, zbytok spravím sám“ je ozdobou súčasnej futbalovej zemegule a mne je v mene nášej redakcie potešením zapriať futbalovému mágovi dobré zdravie, pohodičku a radosť zo života.

Happy birthday, WINfried!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Anglicko